Δεν χρειάζεται να έχετε κουπάτ για να φτιάξετε μπισκότα ένα κομμάτι χαρτί αρκεί.

Hooray! Μια ανάσα (άντε δύο) μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα και τόσο οι διακοσμήσεις, όσο οι κατασκευές και οι χριστουγεννιάτικες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Ήδη όλοι οι γονείς έχουμε αρχίσει να μετράμε αντίστροφα κάνοντας καθημερινά χριστουγεννιάτικα πράγματα με τα παιδιά μας. Ένα από αυτά είναι η παρασκευή χριστουγεννιάτικων μπισκότων.

Αρκετά παιδιά έχουν μέσα στο τσαντάκι του κολατσιού τους μπισκότα σε σχήμα χιονάνθρωπου, στολιδιού, Άγιου Βασίλη, έλατου κ.ο.κ. Κάποιες μαμάδες έχουν στα συρτάρια τους κουπάτ με χριστουγεννιάτικα σχέδια, βοηθώντας τις να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα για τα παιδιά τους. Τι μπορεί να κάνει μια μαμά όμως, αν δεν έχει όλα αυτά τα σχέδια σε κουπάτ; Τι λύση σας την έχω εγώ!

Μπορείτε αντί για κουπάτ να χρησιμοποιήσετε σχέδια σε κομμάτι χάρτι.

Κόψτε τα σχέδια με ένα ψαλίδι, φτιάξτε τη ζύμη σας, και όταν έρθει η ώρα για τα σχέδια, απλά τοποθετήστε τα σχέδια από χαρτί και με ένα μαχαίρι χαράξτε και κόψτε το σχέδιο ολόγυρα.

Μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

340 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
90 γραμμ. ζάχαρη
200γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ μπέικιν
1 αβγό
Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν.
Αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ.
Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι.
Έπειτα βγάλτε τη από το ψυγείο και αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να φτιάξετε τα μπισκότα σας σε ό,τι σχήμα θέλετε.
Πώς θα έχουν το ίδιο πάχος όλα τα μπισκότα σας:

Για να σας βγουν ίδιο πάχος όλα τα μπισκότα σας, θα σας πω ένα κολπάκι: Βρείτε δυο βιβλία με πάχος που θέλετε έχουν τα μπισκότα σας. Βάλτε το ένα από τη μια πλευρά του τραπεζιού σας, το άλλο από την άλλη, βάλτε στη μέση το ζυμαράκι σας και αρχίστε να το ανοίγετε με τον πλάστη, ακουμπώντας πάντα τις άκρες που πλάστη στο ένα και το άλλο βιβλίο.

Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη σας δεν θα πιέζεται παραπάνω όταν απλωθεί και θα έχει το ίδιο πάχος με τα βιβλία.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 10 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)