Η κλινική διαιτολόγος & διατροφολόγος, Αλεξάνδρα Καραχάλιου, και ο ηθοποιός και παρουσιαστής, Φώτης Σεργουλόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» για το εάν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε πως τα καλοκαίρια του αρέσει να βγαίνει έξω και να τρώει. Όπως είπε, για εκείνον δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές αλλά σημασία έχει το πώς τις καταναλώνεις.

Η κλινική διαιτολόγος & διατροφολόγος, Αλεξάνδρα Καραχάλιου, είπε πως δεν υπάρχει μία τροφή που να είναι να απαγορευμένη αλλά πρέπει να ξέρουμε πως να τρώμε.

«Για παράδειγμα τα αλλαντικά πρέπει να καταναλώνουμε 2 φέτες την εβδομάδα.  Άλλη κατηγορία είναι τα αναψυκτικά και τα τυποποιημένα τρόφιμα».

Όπως είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος θεωρεί πως τυποποιημένα τρόφιμα εντάσσεται και το ψωμί του τοστ, όπου  μπορεί να μείνει ακόμα και για ένα μήνα και να μην πάθει κάτι.

«Τα πολύ καμένα μέρη στα κρέατα, αυτά δηλαδή που κάνουμε στη σχάρα, περιέχουν κάποιες ουσίες οι οποίες έχουν ενοχοποιηθεί για εμφάνιση καρκίνων. Άρα αυτά τα κομμάτια πρέπει να τα αφαιρούμε.  Για να αποφύγουμε το μαύρισμα μπορούμε να βάλουμε κάποια μαρινάδα», ανέφερε η ειδικός.

Τέλος, η κ. Καραχάλιου είπε πως σχετικά με τις τηγανιτές πατάτες έχει μεγάλη σημασία να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο, καθώς είναι πιο υγιεινό, αλλά και να προτιμάμε κανονικές και όχι προτηγανισμένες πατάτες.

 

madata.gr
(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)