Την επόμενη φορά που θα έχετε πονόλαιμο δοκιμάστε να φτιάξετε ρόφημα από τουρσί.

Ο πονόλαιμος παρουσιάζεται κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες και ταλαιπωρεί τους ασθενείς καθώς εμποδίζει την κατάποση, την ομιλία, δημιουργεί αίσθημα ξηρότητας με αποτέλεσμα να προκαλεί έντονη ενόχληση στις αμυγδαλές.

Η λοιμωξιολόγος στο Memorial Hermann Health System στο Χιούστον του Τέξας, dr Linda Yancey αναφέρει πως η κατανάλωση ροφήματος από τουρσί μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο.

Αν έχετε πονόλαιμο δοκιμάστε αυτό το ρόφημα και θα ανακουφιστείτε

Ο λόγος είναι ότι τα τουρσιά έχουν αρκετή περιεκτικότητα σε αλάτι. Σύμφωνα με τη γιατρό, όταν θέλετε να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο καλύτερα να αναζητήσετε αλμυρά ροφήματα αντί για γλυκά, όπως για παράδειγμα το τσάι με μέλι.

Αν πάλι δεν έχετε τουρσί στο ψυγείο σας η γιατρός συνιστά να κάνετε πλύσεις με αλατόνερο. Πρόσθεσε δύο μεγάλες κουταλιές αλατιού σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, κάνε γαργάρες αλλά μην καταπιείς το μείγμα. Επανάλαβε τρεις φορές την ημέρα.

Ποιοι να το αποφύγουν

Η ίδια σημειώνει ότι τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες με περιορισμό στο αλάτι καλό θα ήταν να αποφύγουν το συγκεκριμένο ρόφημα όπως και τις γαργάρες με αλατόνερο, ενώ πρόσθεσε πως και οι διαβητικοί θα πρέπει να αποφεύγουν το μέλι ή το γλυκό τσάι.

Το ρόφημα από τουρσί εκτός από το να μας ανακουφίσει όταν έχουμε πονόλαιμό, προσφέρει και άλλα οφέλη στον οργανισμό μας μεταξύ των οποίων είναι η ανακούφιση από τους πόνους περιόδου αλλά και η απώλεια βάρους.

Ανακούφιση συμπτωμάτων της περιόδου

Αρκετές γυναίκες περνούν επώδυνα την περιόδο τους με πόνους και κράμπες στην κοιλια. Όπως λοιπόν το ρόφημα από τουρσί μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο έτσι μπορεί να βοηθήσει στις κράμπες της περιόδου.

Μείωση βάρους

Σύμφωνα με έρευνα, το ρόφημα από τουρσί ίσως είναι ο ιδανικός σύμμαχός στη μείωση βάρους, χάρη σε ένα συστατικό που βρίσκεται στο ξύδι. Ο λόγος για το οξικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες μοιάζει να παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματος να χωνέψει το άμυλο. Με αυτό τον τρόπο λιγότερο άμυλο διασπάται σε θερμίδες που περνάει στο αίμα σου.

Βοηθάει στην πέψη

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως για παράδειγμα φούσκωμα και δυσκολία στην πέψη, το ρόφημα από τουρσί θα βοηθήσει γιατί τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση -δηλαδή έχουν αναπτυχθεί σε αυτά φυσικά μικροοργανισμοί- μπορούν να λειτουργήσουν όπως τα προβιοτικά. Δηλαδή, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθει το 2018, το ρόφημα από πίκλες μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία των καλών βακτηρίων στο στομάχι, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα δυσάρεστα συμπτώματα.
 
Αποφυγή μυϊκών τραυματισμών

Το ρόφημα από τουρσί είναι πλούσιο σε νάτριο. Όσοι γυμνάζονται αποβάλλουν πολλά υγρά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μυϊκούς τραυματισμούς. Έτσι, δεδομένου ότι ο χυμός από τουρσί είναι πλούσιος σε νάτριο, κάνει κατακράτηση υγρών και βοηθά το σώμα να κρατήσει το νερό. Μάλιστα, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brigham έδειξε πως ο χυμός από τουρσί ήταν περισσότερο βοηθητικός σε ό,τι αφορά στους μυϊκούς τραυματισμούς των ανδρών.

Σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου

Το υψηλό σάκχαρο οδηγεί στον διαβήτη τύπου 2 ο οποίος συνοδεύεται από άλλες παθήσεις. Ωστόσο το ξύδι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου, βελτιώνοντας την αντίδραση του σώματος στην ινσουλίνη. Μην ξεχνάμε πως το ξύδι είναι βασικό συστατικό στο αγγουράκι τουρσί, επομένως ο χυμός του μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Πηγή: bovary.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)