Η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και η αντηλιακή προστασία είναι το καλύτερο μέτρο για την πρόληψη των πανάδων. Αν όμως θέλεις να διώξεις ή να μειώσεις τις ήδη υπάρχουσες και να προλάβεις τη δημιουργία νέων, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Λευκαντικές κρέμες: λειτουργούν προληπτικά κατά της δημιουργίας πανάδων και λεκέδων.

2. Χημικά peeling: όσο βαθύτερες είναι οι πανάδες, τόσο πιο επίμονη πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους. Έτσι, αν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές μπορούν να αντιμετωπιστούν με κάποιο χημικό peeling.

3. Απόξεση με μικροκρυστάλλους: μεγάλη βοήθεια για πιο προβληματικές περιοχές, μιας και κάνουν απόξεση τους δέρματος.

4. Laser: ενδείκνυται για ηλιακές κηλίδες, που εμφανίζονται σε πρόσωπο και στη ράχη των χεριών. Μετά τη θεραπεία, η βλάβη γίνεται πιο σκούρα, λόγω της απορρόφησης από τα κύτταρα ενέργειας, που οδηγεί στην καταστροφή τους. Αυτό διαρκεί για 5-7 ημέρες. Στη συνέχεια υπάρχει μια ελαφρά ερυθρή εικόνα που σιγά-σιγά σβήνει. Απατούνται 1-3 θεραπείες για να εξαφανίσεις πλήρως τις πανάδες. Έχε υπόψη σου ότι, η επιτυχημένη αντιμετώπιση των κηλίδων, των δυσχρωμιών και των πανάδων δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση.

5. Κρυοθεραπεία: είναι μια απλή, οικονομική μέθοδος δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ έχει ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

6. Υδροκινόνη: ξανοίγει το χρώμα του δέρματος, αναστέλλοντας τις χημικές αντιδράσεις, που δημιουργούν τη μελανίνη. Στα φαρμακεία, θα βρεις προϊόντα φροντίδας με 2% περιεκτικότητα. Κατάλληλο για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα προϊόντα με υψηλότερες συγκεντρώσεις, θέλουν ιατρική συνταγή. 

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)