Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να γίνει επικίνδυνο, καθώς περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και οι παθήσεις του ήπατος. Έχει φανεί ωστόσο, ότι κάποια αφεψήματα βοτάνων μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στην καύση του σπλαχνικού λίπους.

Το ρόφημα που κάει το λίπος 

Το μαύρο τσάι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από οποιοδήποτε άλλο τσάι, ιδιότητα που συνδέεται με την ικανότητά του να «καίει» το σπλαχνικό λίπος.

Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες επίσης συμβάλλουν στην καύση λίπους.

Μελέτη διάρκειας 14 ετών σε 4.280 ενήλικες, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα φλαβονοειδή από τρόφιμα και ποτά, είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο National Library of Medicine, διερεύνησε τις επιπτώσεις του μαύρου τσαγιού στη σύνθεση του σώματος και στο μεταβολισμό.

Έρευνα

Στην έρευνα, συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες που έπιναν τσάι. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν είτε τρία φλιτζάνια μαύρου τσαγιού την ημέρα είτε μαύρο τσάι σε σκόνη είτε εικονικό φάρμακο χωρίς γεύση και καφεΐνη.

Οι ερευνητές μέτρησαν το βάρος, την περιφέρεια της μέσης και των γοφών των εθελοντών για να καταγραφούν πιθανές αλλαγές.

«Σε σύγκριση με τα άτομα που συμμετείχαν στην ομάδα ελέγχου, η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού για διάστημα τριών μηνών ανέστειλε την αύξηση του σωματικού βάρους, μείωσε την περίμετρο της μέσης και την αναλογία μέσης / γοφών», σημείωσαν οι ερευνητές.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού για διάστημα τριών μηνών, μπορεί να βελτιώσει το σωματικό βάρος και την κατανομή του σωματικού λίπους».

Πηγή: healthstories.gr

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)