Ταλαιπωρείστε από αδύναμα, λεπτά και επιρρεπή στο σπάσιμο νύχια; Ακολουθώντας μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινότητά σας αυτό μπορεί να διορθωθεί. 

Η αδυναμία τους μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, άλλα τα πιο συνηθισμένα έχουν να κάνουν με τις καθημερινές σας συνήθειες: Το συχνό πλύσιμο των χεριών, τη χρήση απορρυπαντικών, αλλά και το συχνό ημιμόνιμο μανικιούρ.

Δυναμώστε τα νύχια σας ακολουθώντας ανάλογη πρόληψη και θεραπεία και φυσικά υιοθετώντας μερικά απλά βήματα μόνη στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε έλαιο jojoba ή αμυγδάλου

Οι φίλες nail experts προτείνουν πάντα τη χρήση ειδικού ελαίου τόσο γύρω από τα πετσάκια, όσο και πάνω στα νύχια για περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη – κάνοντας ελαφρώς μασάζ.

Μουλιάστε τα νύχια σε μείγμα λεμονιού

Το μείγμα αυτό βοηθάει στο να επανέλθει η χαμένη τους λάμψη, χάρη στην περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνη C. Ανακατέψτε σε ένα μπολ, μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ζεστάνετε ελάχιστα το μείγμα. Αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος από βερνίκι από τα νύχια σας, βυθίστε τα στο μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια κάντε ένα απαλό μασάζ με έλαιο. Τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα κι αν το αντέχετε φορέστε μετά απ’ αυτή τη θεραπεία βαμβακερά γάντια και κοιμηθείτε. Την επόμενη το πρωί το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο!

Αυτήν τη θεραπεία μπορείτε να την κάνετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Το σημαντικότερο βήμα όλων είναι να μπορείτε να ξεκουράζετε τα νύχια σας για τουλάχιστον μια εβδομάδα κάθε μήνα από το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Πηγή: enikos.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)