Όταν γίνεται κανείς γονιός συχνά ξεχνάει την πιο ξέγνοιαστη και ανέμελη πτυχή του εαυτού του, το παιδί που κρύβει μέσα του. Το καλοκαίρι, όμως, είναι η ιδανική εποχή για να βγει η πλευρά αυτή ξανά στην επιφάνεια! Δείτε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

Το βράδυ πριν φύγουμε διακοπές
Σαφέστατα δεν είναι το ίδιο όταν έχεις να ετοιμάσεις τις βαλίτσες όλων και να προσπαθείς να θυμηθείς αν ξέχασες κάτι, ωστόσο, αυτή η γλυκιά προσμονή των διακοπών που κορυφώνεται το βράδυ πριν την αναχώρηση είναι ένα συναίσθημα που θέλεις να το ζήσεις ξανά (και ξανά).

Η πρώτη στιγμή που βουτάμε το πόδι μας στη θάλασσα
Με άλλα λόγια, εκείνη η τόση δα στιγμή που περίμενες εναγωνίως όλο τον χειμώνα και με κάποιο μαγικό τρόπο διώχνει μακριά όλα τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις έγνοιες!

Το παγωτό
Δεν έχει σημασία αν έχεις σταματήσει να τα μετράς. Σημασία έχει πως κάθε φορά που τρως ένα παγωτό, νιώθεις και πάλι παιδί!

Τα καλοκαιρινά μεσημέρια
Συνήθως είναι η ώρα που δουλεύεις/σχολάς/ετοιμάζεις το φαγητό. Για λίγες ημέρες όμως, τα μεσημέρια είναι η ώρα που απολαμβάνεις μία μικρή σιέστα, διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, ακούγοντας τον ήχο των τζιτζικιών και νιώθοντας την ευγνωμοσύνη που βιώνεις ένα ακόμα καλοκαίρι μαζί με τους αγαπημένους σου.

Η αλμύρα στο σώμα
Συνήθως βιάζεσαι να κάνεις μπάνιο το παιδί/τα παιδιά ώστε να μην μείνουν με την αλμύρα, αλλά για εσένα κάνε μια εξαίρεση. Νιώσε αυτή την ατόφια παιδική ξεγνοιασιά μένοντας με την αλμύρα έως το βράδυ και κοίταξε τα αστέρια ξανά προσπαθώντας να τα μετρήσεις όλα. Θυμίσου την πιο αγαπημένη σου καλοκαιρινή ανάμνηση και νιώσε πόσο ανακουφιστικό είναι να γίνεσαι έστω για λίγο παιδί!

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)