Όλοι μας αναρωτιόμαστε το ίδιο πράγμα: «Κάνω τις σωστές επιλογές;», «Βρίσκομαι στον σωστό δρόμο;», «Ακολουθώ τη σωστή εργασία;».

Όλες αυτές οι ερωτήσεις δημιουργούν μια εσωτερική πίεση, τα οποία είναι ικανά να μας κάνουν να ζούμε μια ζωή μέσα στο άγχος.

Όμως, ένας podcaster, ο Gary Zukav, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πνευματικότητα και τον διαλογισμό, ίσως έχει τη σωστή απάντηση – με ένα πολύ απλό trick!

Ποια είναι η συμβουλή του; «Χρησιμοποιείστε το νόημα ως πυξίδα», είπε. «Καθώς κινείστε προς την κατεύθυνση που θέλει η ψυχή σας, το νόημα έρχεται στη ζωή σας».

Δηλαδή, αν νιώθετε εκπλήρωση, θετικότητα και ζεστασιά, να ξέρετε ότι είστε στο σωστό δρόμο. Σίγουρα, μπορεί να μην είστε ακριβώς εκεί που θέλετε εκείνη τη στιγμή, αλλά – όσο κλισέ κι αν ακούγεται – προσπαθήστε να εμπιστευτείτε τη διαδικασία του χρόνου όσο καλύτερα μπορείτε.

Πώς μπορείτε όμως να είστε σίγουροι για την διαίσθησή σας;

Σύμφωνα με το Zukav, το μυστικό είναι να κάνετε συνεχώς ερωτήσεις στον εαυτό σας σχετικά με τα θέλω και τις επιλογές σας: «Αν ανακαλύψετε ότι αυτό που κάνετε σας ωφελεί, αυτό είναι μια πρόθεση φόβου. Και αν διαπιστώσετε ότι σας δίνει χαρά, νόημα, εκπλήρωση και ότι άλλοι άνθρωποι εμπλέκονται με καλό τρόπο, τότε ξέρετε ότι η πρόθεση είναι η αγάπη».

Έτσι, το σώμα μας διαισθητικά γνωρίζει αν είμαστε στο σωστό δρόμο στη ζωή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ακούσουμε!

jenny.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)