Τι καθιστά ένα ραντεβού κακό; Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο κι ο καθένας μας έχει ένα επιπλέον δικό του να προσθέσει στη λίστα. Ίσως το άλλο άτομο να ήταν αγενές. Ίσως να ήπιε αρκετά και να άρχισε τις υπερβολικές οικειότητες. Ίσως να έχεις κάνει πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα φυτά στο μπαλκόνι σου.

Αν μάζευα όλες τις αρνητικές εμπειρίες από ραντεβού του παρελθόντος, θα έκαναν το Λέμονι Σνίκετ: Μια σειρά από ατυχή γεγονότα να μοιάζει με ιστορίες για καληνύχτα. Εκεί που κατέληξα, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορείς να αφήσεις μια (οκ, περισσότερες) αρνητικές εμπειρίες να σε αποθαρρύνουν απ’ το να ξαναβγείς ραντεβού. Δεν είσαι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο άτομο που βγήκε ραντεβού και κατέληξε να εύχεται από μέσα του να είχε μείνει σπίτι για να δει τα Φιλαράκια σε επανάληψη.

Ακόμα και σε στιγμές που δυσκολεύεσαι πραγματικά να δεις τη θετική πλευρά, κάνε μια από τις παρακάτω σκέψεις. Θα δεις πόσο γρήγορα θα φτιάξει η διάθεση σου και θα ανακτήσεις το ενδιαφέρον σου για νέες γνωριμίες.

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο
Δεν θα έλεγα ακριβώς do it for the story, αλλά μερικά από τα χειρότερα ραντεβού μου κατέληξαν να είναι οι πιο αστείες ιστορίες που έχω να διηγηθώ. Ιστορίες από αυτές που θυμάσαι πολλά χρόνια μετά με την κολλητή σου και σκάτε στα γέλια σαν να ήταν χθες. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που, αν και δραματικές, κάνουν τη ζωή να αξίζει.

Μερικές φορές χρειάζεται να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία
Αν υπάρχει κάτι που με δίδαξαν τα ραντεβού (και η εργασία στο κομμάτι των client services) είναι ότι η ανθρώπινη φύση θέλει υπομονή και κατανόηση. Ουδείς τέλειος, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους. Ορισμένες φορές, θέλοντας να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας είτε καταβάλουμε υπερπροσπάθεια και φαινόμαστε απελπισμένοι, είτε αγχωνόμαστε κάνοντας την μια γκάφα μετά την άλλη. Ίσως η απόφαση σου να δώσεις στο φαινομενικά κακό ραντεβού σου άλλη μια ευκαιρία σε αποζημιώσει τελικά.

Τουλάχιστον έμαθες κάτι από αυτό το κακό ραντεβού
Κάθε εμπειρία και κάθε άνθρωπος είναι μια ευκαιρία να μάθεις κάτι – είτε για σένα, είτε για τους άλλους, ειδικά αν σου δίνει τη δυνατότητα να βγεις από το comfort zone σου και να εξερευνήσεις διαφορετικές πτυχές του εαυτού σου. Αν το επεκτείνουμε σε ένα γενικότερο γνωστικό πεδίο, ένα πρόσφατο ραντεβού με έναν Αργεντίνο εξελίχθηκε σε συνοπτικό μάθημα wine tasting. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει.

Δεν ήταν γραφτό
Πόσες φορές τα πράγματα στη ζωή σου δεν έχουν πάει έτσι ακριβώς όπως θα ήθελες, αλλά κάνοντας έναν απολογισμό μετά από αρκετό καιρό συνειδητοποιείς ότι αυτό που δεν συνέβη σου έδωσε στην πραγματικότητα διαφορετικές δυνατότητες; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αποτυχημένη έξοδος ή μια άτυχη επιλογή να σε οδηγήσει τελικά σε μια γνωριμία. Ή ακόμα και σχέση που σε γεμίζει και σε κάνει ευτυχισμένη.

Thank you, next
Δεν ήταν το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο ραντεβού που θα βγεις. Θα υπάρξουν πολλά ακόμη, άλλα πιο επιτυχημένα, άλλα λιγότερο. Δεν έχει νόημα να κολλάς στο παρελθόν και να το αφήνεις να παίρνει τις αποφάσεις σου για σένα. Δες το κάθε ραντεβού σαν ένα βήμα που σε φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο που θα κρίνεις ότι είναι ο κατάλληλος για σένα. Γι’ αυτόν που θα πεις στο σύμπαν thank you που τον έφερε στο δρόμο σου.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 27 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)