Κι όμως δεν είναι καλό να τρώτε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα ακόμα και εάν τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Γιατί αν για παράδειγμα τρώτε την ίδια σαλάτα με λάχανο κάθε μέρα, δεν πρόκειται να λάβετε την ποικιλία των μικροβίων του εντέρου, που θα λαμβάνετε εάν είχατε ένα διαφορετικό είδος σαλάτας.

Η υγεία δεν είναι μόνο να μετράμε τα θρεπτικά συστατικά, αλλά και να ταΐζουμε τα δεκάδες χιλιάδες καλά βακτήρια στο έντερο μας.

Η φυσιολογική ανθρώπινη εντερική οδός περιέχει 300- 1.000 διαφορετικά είδη βακτηριακών ειδών με περίπου 1014 μεμονωμένα βακτηρίδια. Ενώ ορισμένα από αυτά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση διάφορων ασθενειών, τα περισσότερα από αυτά εκτελούν βασικά καθήκοντα για να μας κρατήσουν υγιείς.

Πιθανές ευεργετικές επιδράσεις που έχουν τα βακτήρια του εντέρου:
Απορρόφηση και / ή καταστροφή των τοξίνων που απελευθερώνονται από ορισμένα «κακά» βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν κάποια ασθένεια.
Πρόληψη και θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών του εντέρου, όπως είναι η ελκώδη κολίτιδα και η νόσος του Crohn.
Αναστολή σημάτων στα κύτταρά για την ενίσχυση της βλέννας στο έντερο, η οποία βοηθάει να δρα ως φραγμός κατά της λοίμωξης.
Παραγωγή βιταμινών Β. Η βιταμίνη Β είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος, υγιούς νευρικού συστήματος και για την πρόληψη της αναιμίας.
Αποκατάσταση της παραγωγής αερίων και του φουσκώματος.
Αντιμετώπιση δυσανεξίας στη λακτόζη.
Αντικαρκινικές ιδιότητες.
Ενδυνάμωση της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.
Περιορισμός της δράσης του Helicobacter pylor.
Περιορισμός λοιμώξεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος
Είναι σημαντικό το να ακούτε το σώμα σας, ειδικά εάν αισθάνεστε ότι κάτι σας προκαλεί πεπτική δυσφορία.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)