Οι αιτίες και τι μπορείτε να κάνετε.

Θέλετε να μειώσετε τις νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα και να κοιμηθείτε καλύτερα; Δείτε τι τις προκαλεί και τι μπορείτε να κάνετε.

Νιώθετε άνετα στο κρεβάτι, φορώντας τις αγαπημένες σας πιτζάμες, μέχρι να ξυπνήσετε και να πρέπει να πάτε στην τουαλέτα — ξανά. Ήταν το πολύ νερό σήμερα; Ή φταίει το πώς λειτουργεί το σώμα σας; Ανεξάρτητα από τον λόγο, το να σηκωθείτε το βράδυ για να πάρε στη τουαλέτα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη μέρα. Ας δούμε παρακάτω τις φταίει και τι μπορείτε να κάνετε.

Αιτίες νυχτερινής ούρησης

Πολλά πράγματα μπορεί να φταίνε. Λάβετε αυτά υπόψη εάν σηκώνεστε για να πάτε περισσότερες από μία φορές στην τουαλέτα τη νύχτα.

Πάρα πολλά ποτά

Σκοπεύετε να γεμίσετε το ποτήρι σας πριν κοιμηθείτε; Το να πίνετε πολύ πριν τον ύπνο, ειδικά αλκοόλ ή καφεΐνη, μπορεί να σας κάνει να πηγαίνετε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ιατρικές καταστάσεις

Τα ζητήματα που μπορεί να σας κάνουν να πρέπει να πάτε στην τουαλέτα τη νύχτα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ουρολοίμωξη
Διαβήτης
Καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια
Νεφρική Νόσος
Όγκοι της ουροδόχου κύστης
Διόγκωση προστάτη
Υψηλή πίεση του αίματος
Υπερβολική πρόσληψη αλατιού

Το σώμα σας απαλλάσσεται από την περίσσεια αλατιού μέσω της ούρησης. Γι αυτό και η μείωση του νατρίου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νυκτουρίας. Όμως να κάνετε μια αλλαγή για να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού όχι μόνο θα βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Άλλες αιτίες

Πρόσθετες αιτίες συχνουρίας τη νύχτα περιλαμβάνουν:

Άπνοια ύπνου
Πρήξιμο στα πόδια
Λήψη ορισμένων φαρμάκων
Αυξημένη ηλικία (ειδικά για άνδρες άνω των 65 ετών)
Να είναι κάποιος υπέρβαρος
Αδύναμοι μύες του πυελικού εδάφους
Όμως πόσες φορές είναι πάρα πολλές; Εάν πρέπει να σηκωθείτε μία φορά, είστε ακόμα στο φυσιολογικό εύρος. Αλλά εάν πηγαίνετε τακτικά περισσότερο από αυτό, μπορεί να έχετε νυκτουρία.

Πώς να σταματήσετε την ούρηση τη νύχτα

Εάν πηγαίνετε στο μπάνιο αντί να κοιμηθείτε, μιλήστε με τον γιατρό σας. Επίσης μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:
Περιορίστε τα υγρά τη νύχτα, ειδικά το αλκοόλ και την καφεΐνη
Μείωση της πρόσληψης αλατιού
Διατήρηση υγιούς βάρους
Ασκήσεις πυελικού εδάφους
Με κάποιες μικρές αλλαγές, μπορείτε να εστιάσετε λιγότερο στην επίσκεψη στο μπάνιο και περισσότερο σε έναν ξεκούραστο ύπνο.

ilovestyle.com

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)