Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές υγείας και ευεξίας, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, όπου οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες, είναι να πίνουμε άφθονο νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση, που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ενοχλήσεων, όπως δυσκοιλιότητα, προβλήματα στα νεφρά και ξηροστομία.

Τα σημάδια ότι δεν πίνετε αρκετό νερό
Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει τον οργανισμό αλλά και το πώς αισθανόμαστε με τους πιο απροσδόκητους τρόπους, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν:

#1 Δυσάρεστη αναπνοή ή περίεργη γεύση
Η δροσερή αναπνοή δεν σχετίζεται μόνο με την καλή στοματική υγιεινή. Αν είστε αφυδατωμένοι, παράγετε λιγότερο σάλιο και έτσι, είναι πιο δύσκολο να καταπολεμήσετε τα βακτήρια, που προκαλούν την δυσοσμία στο στόμα σας.

#2 Πόνος στις αρθρώσεις
Το νερό είναι σημαντικό για τις αρθρώσεις μας, ανεξάρτητα από το πόσο υγιείς είναι. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλλει τόσο στην εμφάνιση μιας νέας ενόχλησης στις αρθρώσεις σας όσο και στην επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος πόνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της λίπανσης και της ελαστικότητας των αρθρώσεων, τη μείωση της φλεγμονής και την πρόληψη της τριβής και της ακαμψίας τους.

#3 Μυϊκές κράμπες
Ενώ το να κάνουμε τακτικές δυναμικές αλλά και χαλαρωτικές διατάσεις είναι κομβικής σημασίας για την διατήρηση της κινητικότητας των μυών, δεν αποτελεί την μοναδική μέθοδο για να τα καταφέρουμε. Οι μυϊκές κράμπες μπορεί να προκύψουν από ανισορροπίες ηλεκτρολυτών που προκαλούνται από την εφίδρωση στη ζέστη.

Η κατανάλωση περισσότερου νερού συνήθως λύνει το πρόβλημα, λέει, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί ένα ρόφημα ηλεκτρολυτών.

#4 «Θαμπή» επιδερμίδα
Εάν το δέρμα σας δεν φαίνεται στα καλύτερά του ή δεν το αισθάνεστε καλά, ίσως χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό. Όταν το σώμα στερείται επαρκούς ενυδάτωσης, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, ξεφλουδισμένο και πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και εξάρσεις, αναφέρουν οι ειδικοί.

Η αφυδάτωση μειώνει την ικανότητα του δέρματος να διατηρεί το φυσικό του προστατευτικό φράγμα, καθιστώντας το ευαίσθητο σε εξωτερικούς ρύπους και ερεθιστικούς παράγοντες.

#5 Αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό
Το νερό είναι κομβικής σημασίας για δεκάδες λειτουργίες του οργανισμού. Όταν δεν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες τότε μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά το αίμα, οι βλεννογόνοι, ακόμα και τα λευκά μας αιμοσφαίρια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η εξάλειψη των τοξινών μπορεί να γίνει πιο δύσκολη όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο και εάν δεν μπορούν να αφαιρεθούν το σώμα είναι πιο ευαίσθητο σε μολύνσεις.

#6 Προβλήματα συγκέντρωσης και «πεσμένη» διάθεση
Η δυσκολία συγκέντρωσης, τα προβλήματα μνήμης και η μειωμένη γνωστική απόδοση μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, στην μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, σε αλλαγές στα επίπεδα νευροδιαβιβαστών και σε αλλαγές στη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων λόγω αφυδάτωσης.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)