Στον αέρα βρίσκεται η ημερομηνία της άρσης όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς, παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον, εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης οι σκληροί δείκτες που συνδέονται με την μετάλλαξη Δέλτα παραμένουν στα ύψη. 

Το γεγονός ότι μόνο χθες είχαμε 101 νεκρούς ενώ την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασε την ζωή του παρουσιάζει ραγδαία αύξηση (17 νεκροί σε μια εβδομάδα και 672 διασωληνωμένοι ) έχει φέρει σοβαρό προβληματισμό στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει αύριο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και την πορεία της πανδημίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι εξ αυτού του γεγονότος θεωρείται πολύ δύσκολο οι επιστήμονες να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των μέτρων.

Οι πληροφορίες λένε ότι η εισήγηση των ειδικών θα κάνει λόγο για στάδια. Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση, και να αλλάζουν σε πρώτη φάση  τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τα γήπεδα από 10% σε 20ή 30 %.   

Το δεύτερο στάδιο αφορά τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μετά από 15 μέρες δηλαδή στις 30 Ιανουαρίου  και εφόσον τα πράγματα έχουν πάει καλά .

Σε αυτή την περίπτωση, θα αρθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και θα παραμείνει ως  μοναδικό μέτρο προφύλαξης οι μάσκες. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τα μαζικά Μέσα Μεταφοράς και με την τηλεργασία αφού όπως αποδεικνύεται είναι σωτήρια στην μείωση της διασποράς του ιού.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς καθώς ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων μετά το άνοιγμα των σχολείων χρειάστηκε εισαγωγή στα νοσοκομεία. Το  γεγονός μάλιστα ότι μετά τη διεξαγωγή των χθεσινών self test, καταγράφηκαν 6240 μολύνσεις στις ηλικίες 0-17 ετών έχει κάνει τους επιστήμονες να θέλουν να φέρουν και πάλι προς συζήτηση το πρωτόκολλο 50 +1 που ισχύει στα σχολεία.  

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τον αριθμό των τραγικών θανάτων, ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η κυβέρνηση μιλάει εδώ και μέρες για αποκλιμάκωση της πανδημίας. Σήμερα  καταγράφηκαν άλλες 101 απώλειες. Ο “τελευταίος μήνας” έχει αφήσει πίσω του ήδη 1297 απώλειες. Η κυβέρνηση είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα».

.topontiki.

 
(Επισκέφθηκε 21 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)