Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας και οφείλει να αποτελεί έναν συνδυασμό από πρωτεΐνη, καλά λίπη και φυτικές ίνες. Ωστόσο υπάρχουν τροφές που δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και όμως συνεχίζουμε να τις απολαμβάνουμε. Αποτελούν ένα τεράστιο λάθος και παρακάτω θα μάθεις ποιες πρέπει να αποφεύγεις.

Σφολιάτες

Ναι έχουν υπέροχη γεύση και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ωστόσο δεν έχουν καθόλου πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να πεινάσεις γρήγορα. Επιπρόσθετα είναι θερμιδικές βόμβες και καλό είναι να τις κόψεις όσο είναι νωρίς. Όπως και τα ντόνατς.

Βάφλες

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα σφαλιοτοειδή. Θερμιδικές βόμβες χωρίς κανένα όφελος. Μπορείς να αντικαταστήσεις τις βάφλες και τα pancakes με εναλλακτικές λύσεις, όπως η παρασκευή τους να γίνεται με αλεύρι ολικής αλέσεως.

Δημητριακά

Σου φαίνονται αθώα; Κι όμως ακόμη και τα «υγιεινά» δημητριακά μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Κοίταξε τα συστατικά και βεβαιώσου πως δεν θα βρεις την ζάχαρη ως το πρώτο πράγμα. Τα δημητριακά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 γραμμάρια ινών και λιγότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα

Ναι είναι από τις καλύτερες επιλογές αλλά φαινομενικά. Διότι είναι ένα γεύμα γεμάτα με απλά σάκχαρα που το σώμα σου μπορεί να κάψει εύκολα. Ωστόσο η έλλειψη λιπαρών θα σε κάνει να νιώσεις σύντομα πεινασμένος. Η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσεις λίγα καρύδια.

Μόνο καφέ

Δεν είσαι φοιτητής. Ο καφές έχει οφέλη για την υγεία αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις το πρωινό σου γεύμα. Γρήγορα θα αρχίσεις να πεινάς και θα καταφύγεις σε λάθος επιλογές. Προτίμησε να συνδυάσεις τον καφέ μ’ ένα μικρό σνακ.

Πηγή: larissanet.gr

(Επισκέφθηκε 17 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)