Οι 5 πιο περίεργες συνήθειες που βλάπτουν την υγεία…

1) Το καθημερινό σας πρόγραμμα δεν είναι σταθερό

Φυσικά και δεν σας συμβουλεύουμε να βυθιστείτε στη ρουτίνα. Οι εναλλαγές στην καθημερινότητα μας βοηθούν να μην «βαλτώνουμε» στην πλήξη. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν, πως κάθε απρόσμενη αλλαγή στην καθημερινή μας ρουτίνα, ακόμη π.χ. και η μετάθεση της ώρας του φαγητού κατά 1-2 ώρες, ανεβαίνουν τα ποσοστά της κορτιζόλης στο αίμα και διαταράσσεται η αρμονία του οργανισμού. Ποια είναι η λύση; Επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, τουλάχιστον προσπαθήστε να κοιμάστε, να τρώτε και να ασκήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

2) Φοβάστε τις βελόνες

Κάθε φορά που πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος ή κάποιο εμβόλιο βρίσκετε μια πρόχειρη δικαιολογία και το αναβάλλετε για αργότερα (ή για ποτέ…). Ο λόγος προφανής: τρέμετε μπροστά στην ιδέα μιας μυτερής βελόνας που τρυπά το δέρμα σας. Και έτσι, αμελείτε τα τακτικά τσεκ απ που περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος και ο έλεγχος της υγείας σας πάει περίπατο…


3) Κάνετε λανθασμένες επιλογές στην αγορά φρούτων και λαχανικών

Τις περισσότερες φορές τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε έχουν διανύσει μεγάλες αποστάσεις μέχρι να καταλήξουν στο ψυγείο μας. Και αυτό, πέρα από την οικολογική του διάσταση επηρεάζει σημαντικά και την υγεία μας καθώς τα περισσότερα πολύτιμα συστατικά τους κάπου… χάνονται στη διαδρομή. Προτιμήστε επομένως να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά από τις λαϊκές αγορές και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τόπο προέλευσης, φροντίζοντας να στηρίζετε τις τοπικές οικονομίες όχι μόνο για χάρη της τσέπης αλλά και της υγείας σας.

4) Η καθιστική ζωή

Ακόμη και αν μετά τη δουλειά πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε εντατικά, σκεφθείτε πόσο κακό κάνετε στην υγεία σας, αν η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε σε ένα γραφείο για 8 συνεχόμενες ώρες. Η καθιστική ζωή επηρεάζει τις τιμές της χοληστερίνης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης. Ποια είναι η λύση; Φροντίστε ακόμη και κατά τη διάρκεια της εργασίας σας να κάνετε μικρά διαλείμματα περπατώντας ή ανεβοκατεβαίνοντας μερικά σκαλιά μέσα στην εταιρία που εργάζεστε.

5) Τα… παπούτσια σας!

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πως η ζωή με ψηλά τακούνια δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Μπορεί τα ψηλοτάκουνα παπούτσια να χαρίζουν τον απαιτούμενο αέρα γοητείας και θηλυκότητας σε μια γυναίκα, όμως προκαλούν πέρα από πόνο και δυσμορφίες στα πόδια και διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά μετά από χρόνια… ψηλοτάκουνων! Η λύση; Δεν σας ζητάμε να απαρνηθείτε τις ψηλοτάκουνες γόβες σας, αλλά καλό θα ήταν να περιορίσετε την χρήση τους. 
Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)