Εκστρατεία εμβολιασμού για τον κορoνοϊό και τη γρίπη ξεκινά το υπουργείο Υγείας.

Αγώνας δρόμου για να μπορέσουν να επεκταθούν οι εμβολιασμοί για κορoνοϊό και στα φαρμακεία, ξεκινά άμεσα, μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι γιατροί του συστήματος υγείας καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν συνδυασμούς αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η εξάπλωση του κορoνοϊού συνοδεύεται και από γρίπη ή αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, λόγω εποχής. Μάλιστα τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο βαριά φέτος απο ότι προηγούμενες χρονιές.

Για τον λόγο αυτό, γιατροί και υπουργείο Υγείας συνιστούν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού, αλλά και το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να αποφευχθούν βαριές λοιμώξεις που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Συνδυασμός ιογενών λοιμώξεων
Οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να μην αποφεύγεται η προσβολή είτε από γρίπη είτε από κορoνοϊό, όμως αποφεύγεται η βαριά νόσηση, αφού από τα 378 άτομα που μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί εντατική νοσηλεία, μόνο τα 2 ήταν εμβολιασμένα.

Οι συνδυασμοί που «κυκλοφορούν» μέχρι στιγμής αφορούν γρίπη και κορoνοϊό, κορoνοϊό και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Ειδικά μάλιστα για τον τελευταίο, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη νόσηση από αυτόν να εμφανιστεί και στρεπτόκοκκος.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 21 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)