Τρομάζουν τα στοιχεία για το κουμπί πανικού». Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή στα κινητά που ενεργοποίησε τον Μάρτιο η κυβέρνηση, με την οποία ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», 466 γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή «κουμπί πανικού» στο κινητό τους, ενώ οι 48 από αυτές (το 10%) την έχουν χρησιμοποιήσει.

Εκτιμάται πως η εφαρμογή μπορεί να παίξει αποτρεπτικό ρόλο, καθώς ο δράστης γνωρίζει πλέον ότι η αστυνομία μπορεί να ενημερωθεί για το περιστατικό και να επέμβει άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αστυνομικοί που ασχολούνται με τις εσωτερικές έρευνες, πολλές γυναίκες αστυνομικοί που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους συζύγους τους είναι διστακτικές στο να ειδοποιήσουν τις Αρχές, διότι φοβούνται ότι η κακοποίησή τους θα διαρρεύσει εντός της υπηρεσίας.

Ακόμη, σημειώνεται πως περίπου στο 30-50% των περιστατικών κακοποίησης γυναικών αστυνομικών ο δράστης είναι επίσης αστυνομικός.

Πηγή: megatv.com

(Επισκέφθηκε 12 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)