«Είμαστε στις 2 πρώτες εβδομάδες ενός κύματος που θα εξελιχθεί κατά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο με κορύφωση της διασποράς στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Θα ήταν χρήσιμο να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός με την 4η δόση στους πάνω από 30, ενώ είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ, όπως επίσης και στα σχολεία και σχολικά λεωφορεία» τονίζει στο enikos.gr, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο εβδομαδιαίος μέσος αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα 7.807 κρούσματα. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 7.648 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών). 

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε ήταν 695.904 ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος αυτών ήταν 99.414 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του δείκτη θετικότητας διαμορφώθηκε στο 7,8 %. Η πραγματοποίηση αριθμού τεστ σε επίπεδα άνω των 150.000 την ημέρα, συντελεί στο να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πορεία της πανδημίας, αλλά και να εντοπιστούν περισσότεροι ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί, συντελώντας στην ανάσχεση ή έστω στον μετριασμό πιθανής έξαρσης της πανδημίας. Σημαντικοί σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2 αποτελούν εκτός από τα rapid και τα self-test, για να καταπολεμηθεί η δυναμική αύξησης της διασποράς στις περιοχές όπου μια τέτοια αύξηση διαφαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)