Υλικά

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. σ. χυμό λεμονιού και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
1 κ. σ. ξηρή ρίγανη
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. ξηρές νιφάδες κρεμμυδιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο μαϊντανό και τις σαρδέλες.
Βήμα 3
Προσθέστε τις σαρδέλες στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλες καλά.
Βήμα 4
Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις σαρδέλες έτσι ώστε να είναι όλες σε μια στρώση και περιχύστε τα ψάρια με το ντρέσινγκ που έχει περισσέψει.
Βήμα 5
Ψήστε για 15-17 λεπτά, λίγο περισσότερο αν είναι μεγαλύτερες σαρδέλες.
Βήμα 6
Αφαιρέστε τις, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι και απολαύστε.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)