Κάποιοι γονείς επιλέγουν να κοιμούνται με τα παιδιά τους όταν είναι μικρά και κάποιοι άλλοι προτιμούν να κοιμίζουν τα παιδιά στο κρεβατάκι τους. Κάθε οικογένεια πράττει ό,τι θεωρεί καλύτερο για εκείνη και τη φροντίδα του παιδιού και παρά το γεγονός ότι το θέμα “συγκοίμηση” είναι προσωπικό για κάθε οικογένεια, τόσο οι γονείς όσο και οι ειδικοί διαφωνούν για το αν είναι ωφέλιμο ή όχι για το παιδί.

Ο διάσημος γκουρού της ολιστικής υγείας, Mickey Mehta, απάντησε στο ερώτημα που θέτουν πολλοί γονείς για το πόσο ωφέλιμη είναι η συγκοίμηση και, αν ναι, μέχρι ποια ηλικία και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση. Όπως είπε τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με τους γονείς τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Σύμφωνα με τον γιατρό, οι κατοπτρικοί νευρώνες των παιδιών μέχρι την ηλικία των 7 ετών είναι σαν σφουγγάρια. Οι κατοπτρικοί νευρώνες είναι αυτοί που βοηθούν σε σημαντικές λειτουργίες όπως η μάθηση, η ενσυναίσθηση και η μίμηση. Είναι αυτοί που βοηθούν το παιδί μέσα από την παρατήρηση να εκτελούν μια ενέργεια, χωρίς καν να μιλήσουν. Το βάζουν, δηλαδή, στην ίδια κατάσταση με το άτομο που παρατηρούν, προσωμοιώνοντας ό,τι κάνει σαν να συνέβαινε στο ίδιο. Ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό είναι η στιγμή που βλέπουμε κάποιον να χασμουριέται και χασμουριόμαστε κι εμείς!

Σύμφωνα με τον Mehta, όταν τα παιδιά κοιμούνται με τους γονείς, το υποσυνείδητό τους λαμβάνει πολλά σήματα. Νιώθουν τα πάντα κατά τη διάρκεια του ύπνου, νιώθουν το χάδι της μαμάς, την αγκαλιά, τη στοργή, κάτι που είναι απαραίτητο για την ψυχική τους υγεία. Η παρουσία των γονιών την ώρα του ύπνου μπορεί να είναι σημαντική και πολύ παρηγορητική.

themamagers.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)