Ηανακάλυψη του προσωπικού μας στυλ στο ντύσιμο είναι ένα ταξίδι που πολλές φορές παίρνει ακόμα και χρόνια και χρειάζεται διάθεση εξερεύνησης και πειραματισμού. Ακολουθούν δέκα πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις το μοναδικό σου στυλ, κάνοντας τη διαφορά με τις εμφανίσεις σου σε casual αλλά και σε επίσημα περιβάλλοντα.

Σκέψου τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σου
Λάβε υπόψη τις καθημερινές σου δραστηριότητες, τις απαιτήσεις στον χώρο εργασίας σου, τα χόμπι και τα περιβάλλοντα που συχνάζεις. Το προσωπικό σου στυλ θα πρέπει να συμπληρώνει και να βελτιώνει τον τρόπο ζωής σου, αλλά και να αντικατοπτρίζει τα ατομικά σου γούστα και προτιμήσεις.

Εξερεύνησε διαφορετικά στυλ
Μελέτησε σύγχρονα ή και παλιά τεύχη περιοδικών μόδας, ιστοσελίδες για τη μόδας, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βιβλία για να συγκεντρώσεις έμπνευση από διάφορα στυλ, τάσεις και στιγμές που καθόρισαν τη μόδα και τον στυλ διαχρονικά. Δώσε προσοχή σε αυτό που σου κάνει τη μεγαλύτερη και πιο θετική εντύπωση, προκαλώντας σου χαρά ή ενθουσιασμό.

Δημιούργησε moodboards
Συγκέντρωσε εικόνες, χρώματα, μοτίβα, υφές και στυλ που σου αρέσουν σε έναν φυσικό ή ψηφιακό πίνακα που θα καταγράφεις τη διάθεσή σου. Αυτή η οπτική αναπαράσταση θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις κοινά θέματα και στοιχεία που καθορίζουν τις αισθητικές σου προτιμήσεις.

Σημείωσε τα αγαπημένα σου κομμάτια
Ρίξε μια ματιά στην γκαρνταρόμπα σου και εντόπισε τα ρούχα και τα αξεσουάρ με τα οποία νιώθεις πιο άνετα και αυτοπεποίθηση φορώντας τα. Ανάλυσε τι σου αρέσει σε αυτά, όπως η εφαρμογή, η σιλουέτα, το χρώμα ή το ύφασμά τους.

Πειραματίσου με διαφορετικές εμφανίσεις
Μην φοβάσαι να βγεις από το comfort zone σου και να πειραματιστείς με διαφορετικά στυλ, σιλουέτες, χρώματα και μοτίβα. Δοκίμασε να αναμίξεις και να ταιριάξεις κομμάτια με απροσδόκητους τρόπους για να δεις τι σου φαίνεται αυθεντικό και αληθινό.

Προσδιόρισε τα signature κομμάτια σου
Προσδιόρισε βασικά κομμάτια ή αξεσουάρ που πιστεύεις ότι σε αντιπροσωπεύουν στο 100% και σε κάνουν να αισθάνεσαι τέλεια. Είτε πρόκειται για ένα tailored blazer, είτε για ένα statement κολιέ ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με bold χαρακτήρα, η ενσωμάτωση αυτών των χαρακτηριστικών στοιχείων μπορεί να σε βοηθήσει να καθορίσεις το μοναδικό σου στυλ.

Λάβε υπόψη τις αναλογίες του σώματός σου
Κατανόησε το σωματότυπο και τις αναλογίες του σώματός σου για να επιλέξεις το στυλ ρούχων και τις σιλουέτες που σε κολακεύουν και σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Εστίασε στο να τονίσεις τα αγαπημένα σου χαρακτηριστικά και να αγκαλιάσεις την ατομικότητά σου.

Πες «ναι» στην ευελιξία και την προσαρμοστικότητα
Στόχος είναι να δημιουργήσεις μια ευέλικτη γκαρνταρόμπα με κομμάτια που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν για να φορεθούν σε διάφορες περιστάσεις. Επένδυσε σε διαχρονικά βασικά κομμάτια που μπορούν να διαμορφωθούν με πολλούς τρόπους και να σε βοηθούν στην μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Το προσωπικό στυλ είναι η έκφραση του αυθεντικού σου εαυτού. Εμπιστεύσου το ένστικτο και τη διαίσθησή σου όταν επιλέγεις ρούχα και αξεσουάρ που σου αρέσουν σε βαθύτερο επίπεδο.

Να είσαι ανοιχτή στην εξέλιξη
Το προσωπικό σου στυλ δεν χρειάζεται να είναι σταθερό και μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς αποκτάς νέες εμπειρίες και εμπνεύσεις. Μείνε ανοιχτή στην εξερεύνηση νέων τάσεων, στον πειραματισμό με διαφορετικές εμφανίσεις και στη βελτίωση του στιλ σου με τα χρόνια.

allyou.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)