Νέα χρονιά, νέα ζωή. Σίγουρα πολλά ζευγάρια στην Ελλάδα σκέφτονται αυτή τη στιγμή αν είναι καλή ιδέα να μείνουν μαζί ή να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Ίσως έχουν προκύψει διαφωνίες κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων δείπνων ή ίσως ο ένας από τους δύο σας θέλει να τραβήξει χωριστούς δρόμους προκειμένου να εκπληρώσει έναν σκοπό που δεν περιλαμβάνει τον άλλο.

Όπως και να έχει, το νέο έτος φέρνει εκπλήξεις, και μία από αυτές μπορεί να είναι ένας χωρισμός στον έρωτα ή στο γάμο. Είναι επίσης πιθανό να μην είναι η πρώτη χρονιά που μπήκατε ως ζευγάρι και το πάθος της αρχής να έχει εξαφανιστεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι το τέλος του κόσμου αν είστε ακόμα νέοι και έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά μισά πορτοκάλια στον κόσμο και η εργένικη ζωή μπορεί να έρθει από καιρό σε καιρό, ειδικά αν ήσασταν πάντα σε σχέση.

Αν το ποτάμι ρέει, ρέει. Και αν φοβάστε ότι το 2024 θα σας αφήσει να μην ξέρετε ακριβώς γιατί, το περιοδικό Best Life συγκέντρωσε μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημάδια που προηγούνται της στιγμής που θα πρέπει να σκεφτείτε τα πράγματα και να ακολουθήσετε το δικό σας δρόμο.

Χρησιμοποιούν πολλά κλισέ από το πουθενά

"Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω. "Ίσως είμαστε πολύ διαφορετικοί. "Ίσως δεν είμαστε στον ίδιο δρόμο". Όλες αυτές οι φράσεις είναι συντομεύσεις για να αποφύγετε να εξηγήσετε γιατί θέλει να χωρίσει μαζί σας. Έτσι αναγνωρίζει η Anita Chlipala, θεραπεύτρια και ειδική στις σχέσεις. "Το πιθανότερο είναι ότι περιμένει από εσάς να πείτε την τελευταία λέξη για τη σχέση σας", προσθέτει η ίδια. Ουσιαστικά, περιμένουν να το πείτε εσείς, επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη.

Κάνουν αστεία για το τέλος της σχέσης

Εντάξει, μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, αλλά ανάλογα με το ύφος τους και τις συνθήκες που περνάτε, μπορεί να είναι μια διακριτική προειδοποίηση ότι πρόκειται να σας εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό. "Είναι ο υποσυνείδητος τρόπος του ζευγαριού να δοκιμάσει πώς θα αντιδρούσε ο ένας στον άλλον σε έναν χωρισμό και τι επιπτώσεις θα είχε", λέει η Sal Damiata, θεραπεύτρια ζευγαριών.

Δεν βγαίνετε τόσο συχνά τα βράδια

Ίσως πρόκειται για δείπνο ή μια σύντομη βόλτα στο πάρκο. Αν δεν μοιράζεστε πλέον διασκεδαστικές στιγμές μαζί και αν δεν κάνετε έρωτα όσο θα θέλατε, ίσως το τέλος της σχέσης σας είναι ορατό. Αυτό γίνεται ακόμη πιο εμφανές όταν ο ένας από τους δύο εκφράζει τη λαχτάρα του για εκείνες τις στιγμές που δεν συμβαίνουν πια.

Σταματήστε να κάνετε σχέδια για το μέλλον μαζί σας

Ίσως πρόκειται για ένα επερχόμενο ταξίδι ή για κάτι πιο σοβαρό, όπως το ενδεχόμενο να συγκατοικήσετε. "Το να κάνετε μαζί μελλοντικά σχέδια είναι μέρος αυτού που δίνει νόημα και σκοπό στη σχέση", λέει η Kiara Luna, ιδρύτρια μιας εφαρμογής γνωριμιών. "Αυτό είναι που σας κρατάει να ονειρεύεστε μαζί και σας επιτρέπει να βρείτε κοινό νόημα". Αυτό, όπως και όλα τα άλλα, γίνεται αρκετά αισθητό αν έκανε πρόταση γάμου στο παρελθόν.

Δεν ξέρετε πώς να επιχειρηματολογείτε σωστά

Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές και μάλιστα η μη ύπαρξή τους υποδηλώνει σαφή έλλειψη ενδιαφέροντος και από τους δύο για τη σχέση, αλλά αν κάθε φορά που προκύπτει μια σύγκρουση, δεν σέβεστε πάντα ο ένας τον άλλον ή μεγαλοποιείτε τα πράγματα, μπορεί να κρύβεται κάτι που βλάπτει τη σχέση. Το ίδιο ισχύει και αν συγκρούεστε συχνά με τις διαφορετικές απόψεις σας. Αν περνάτε χρόνο μαζί, αλλά το άλλο άτομο δεν φαίνεται να το απολαμβάνει, αυτό είναι κακό σημάδι.

Μιλάει για τη σχέση σας με άλλους ανθρώπους

Αν κάνει παρέα με φίλους όλη μέρα και τους λέει για τα προβλήματα της σχέσης σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σαφές σημάδι ασέβειας. Θα μπορούσαν να είναι συνάδελφοι στη δουλειά, φίλοι δια βίου ή ακόμα και οι πρώην του: "Είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους απέναντί σας, ενώ αποφασίζουν αν θα τερματίσουν ή όχι τη σχέση", λέει η Sarah Intelligator, δικηγόρος διαζυγίων.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 22 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)