Για τους κινδύνους που προκύπτουν από την ευλογιά των πιθήκων μίλησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ενώ επισήμανε ότι ο ΠΟΥ ίσως να καθυστέρησε σε σχέση με τον παγκόσμιο συναγερμό που «χτύπησε» χθες.

O καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», είπε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι ίσως καθυστέρησε κιόλας ο ΠΟΥ (…) Είναι ένας κίνδυνος που έπρεπε να σημανθεί. Κυρίως για να αναβαθμιστούν οι φορείς δημόσιας Υγείας των κρατών, προληπτικά».

Πώς κολλάει η ευλογιά των πιθήκων
«Ο ιός φαίνεται να κολλάει με την επαφή. Επομένως φαίνεται ότι θα σημάνει μια μικρότερη διασπορά, με πιο αργή μετάδοση και διευκολύνει τη στρατηγική μας στο ατομικό επίπεδο προστασίας» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή την εβδομάδα ήταν αυτή της κορύφωσης (…) Αυτοί που αρρωσταίνουν είναι πάνω από 80 – 85 ετών. Μπαίνουν στο νοσοκομείο απορρυθμισμένοι από άλλα νοσήματα. Έχουμε μια σχετική αύξηση στους θανάτους, περί τους 35 ανά ημέρα».

 
(Επισκέφθηκε 11 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)