Όταν σκέφτεσαι τη βιταμίνη C, αναπόφευκτα σκέφτεσαι τα πορτοκάλια. Τι θα γινόταν όμως αν σου λέγαμε ότι αυτό το φρούτο είναι αρκετά χαμηλότερο στη συγκεκριμένη βιταμίνη σε σύγκριση με άλλες επιλογές φρούτων;

Ενώ ένα μέτριο πορτοκάλι περιέχει 70mg βιταμίνης C, κάθε ένα από τα παρακάτω καλοκαιρινά φρούτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα ανά μερίδα. Ένα καλό νέο τόσο για τους γευστικούς σου κάλυκες, όσο και για και το σώμα σου.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που χαρίζει η βιταμίνη C στον οργανισμό μας, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να λαμβάνεις αρκετή ποσότητα από τη διατροφή σου. Το θρεπτικό συστατικό βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από πράγματα όπως ο καπνός του τσιγάρου, η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου. Υποστηρίζει επίσης την επούλωση των πληγών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τα φυτικά τρόφιμα. Επιπλέον, οι οροί προσώπου με βιταμίνη C είναι γνωστό ότι μειώνουν τα μαύρα στίγματα και φωτίζουν το δέρμα!

Για να είσαι σίγουρη λοιπόν πως λαμβάνεις την κατάλληλη ποσότητα της αναζωογονητικής αυτής βιταμίνης, δεν έχεις παρά να προσθέσεις στη καθημερινή διατροφή σου, τα παρακάτω καλοκαιρινά φρούτα.

5 καλοκαιρινά φρούτα γεμάτα σε βιταμίνη C

Ανανάς

Ο ανανάς εκτός από πλούσια γεύση και άρωμα, έχει και εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Το μαγγάνιο, ένα μέταλλο που σπάνια βρίσκεται σε φυσικά τρόφιμα, υπάρχει επίσης στον ανανά, καθιστώντας τον μια θρεπτική προσθήκη στην καλοκαιρινή σου διατροφή.

Μάνγκο

Τα εξωτικά μάνγκο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και βήτα-καροτίνη, συστατικά τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενδεικτικά, ένα φλιτζάνι μάνγκο (165gr) παρέχει σχεδόν το 70% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης για τη βιταμίνη C. Στα θετικά και  μάνγκο προσδίδει ελάχιστες θερμίδες

Γκουάβα

Αυτή η νόστιμη τροπική απόλαυση είναι διάσημη για το μοναδικό της έντονο άρωμα και τη χαρακτηριστική, γλυκόξινη γεύση της. Αυτό που ίσως να μην ήξερες είναι ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, εξυπηρετώντας πάνω από το 200% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης. Στην πραγματικότητα η περιεκτικότητα του φρούτου γκουάβα σε βιταμίνη C, είναι 2-5 φορές μεγαλύτερη από αυτή των εσπεριδοειδών.

Ροδάκινα

Ένα μέτριο ροδάκινο περιέχει εντυπωσιακά 138mg βιταμίνης C. Επιπλέον, τα ροδάκινα διαθέτουν ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως τα καροτενοειδή τα φαινολικά οξέα, τα φλαβονοειδή και η ανθοκυανίνη. Bonus: Το 90% του ροδάκινου αποτελείται από νερό, επομένως μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική πηγή ενυδάτωσης, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Παπάγια

Όπως και τα τροπικά ξαδέρφια της, το μάνγκο, η γκουάβα και ο ανανάς, έτσι και η παπάγια είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με την συγκεκριμένη βιταμίνη, περιέχοντας 95mg ανά μικρό φρούτο. Περιέχει επίσης πολύτιμα ένζυμα, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή, ενώ το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτίνη, που βρίσκεται στην παπάγια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος και καρκίνου.

πηγή: ladylike.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)