Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, στην Αττική καταγράφονται 542 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 595, 108 στη Ροδόπη και 106 στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας, με εκρηκτική άυξηση να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, με τις διαγνώσεις να είναι τέσσερις φορές περισσότερες από την Αττική.

Η κορύφωση του Rt έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στο επίκεντρο της πανδημίας είναι οι νέοι, ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους άνω των 65.

Η μετάδοση από φορέα που δεν φορά μάσκα σε κλειστό χώρο, είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από κάποιον που φορά.

 Οι προβλέψεις για τη διασπορά του ιού είναι ανησυχητικές τη στιγμή που σε lockdown είναι ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών ενώ η Αττική βρίσκεται στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου. Μεγάλη ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων καθημερινά. Από τους 140 την Κυριακή και τους 153 τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως την Τρίτη, 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246 εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)