Υλικά

750 γρ. πατάτες
3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, μοιρασμένες
1/2 κ. γλ. ρίγανη
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, χωρισμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Όταν ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο σε ένα ταψί και ψήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 5
Προσθέστε στο σκεύος την παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν με το βούτυρο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί, σπρώχνοντάς τες απαλά μέσα στο τυρί. Τρυπήστε απαλά κάθε πατάτα με την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού.
Βήμα 7
Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και η παρμεζάνα να σχηματίσει μια χρυσή κρούστα στον πάτο του ταψιού.
Βήμα 8
Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, αφήστε τες για 5 λεπτά πριν τις γυρίσετε και τις τοποθετήσετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Βήμα 9
Σερβίρετε τις πατάτες με παρμεζάνα.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)