Έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους οι ασθενείς στην Ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, που περιμένουν να χειρουργηθούν για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ακινητοποιημένοι στο κρεβάτι με κατάγματα στα χέρια και τα πόδια.

Σήμερα ο αριθμός όσων νοσηλεύονται φθάνει τους 47 και 20 είναι σε αναμονή για χειρουργείο.

Οι επεμβάσεις τους προγραμματίζονται και αναβάλλονται γιατί μπαίνουν άλλα, πιο επείγοντα περιστατικά.

«Κάνουμε ότι μπούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει το νοσοκομείο» μας είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι στο ΠΑΓΝΗ αντιμετωπίζονται πάσης φύσεως περιστατικά απο όλη την Κρήτη.

Η κ.Αλεξία Παπαιωάννου διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ότι μετά την παραίτηση ενός ακόμη αναισθησιολόγου, στην κλινική έχουν μείνει 15.

Καθημερινά λειτουργούν 7 χειρουργικές αίθουσες εκτός Δευτέρας και Τετάρτης που λειτουργούν 8 και γίνονται σε ημερήσια βάση και ανάλογα με την βαρύτητά τους, περίπου απο 20 εως 40 χειρουργεία.

Επιπλέον στο νοσοκομείο γίνονται επεμβάσεις που οι περισσότερες δεν γίνονται αλλού,αγγειοχειρουργικές,καρδιάς,θώρακα και βροχοσκοπήσεις σε πολλά παιδιά που καταπίνουν διάφορα αντικείμενα.

«Κοιτάζουμε το σύστημα υγείας να διαλύεται και δεν κάνουμε τίποτα» είπε η κ.Παπαιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βενιζέλειο λειτουργούν πλέον μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες την ημέρα.

“Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και όσο χειροτερεύει η εικόνα στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού και δεν μπορούν να καλύψουν περιστατικά, τόσο επιβαρύνεται το ΠΑΓΝΗ δήλωσε πρόσφατα στον σταθμό ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Ορθοπεδικής Γιώργος Κοντάκης.

Ο κ. Κοντάκης ανέφερε ότι στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική δεν χειρουργούνται μόνο κατάγματα, γίνονται επεμβάσεις στην σπονδυλική στήλη, αντιμετωπίζονται ογκολογικά περιστατικά και πολλά άλλα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η υγεία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και χρειάζονται άμεσα μέτρα ,όπως οι γενναίες αυξήσεις μισθών των γιατρών,για να επιστρέψουν οι υγειονομικοί που παραιτούνται στο ΕΣΥ.

ekriti.gr 

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)