Μετά από 9 χρόνια λειτουργίας, η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική που υπάρχει στην Κρήτη και εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά, αναστέλει τη λειτουργία της.

Τη στιγμή που τα ψυχιατρικά προβλήματα σε παιδιά και εφήβους βρίσκονται σε έξαρση, το ΠΑΓΝΗ ανακοινώνει πως πλέον αδυνατεί να νοσηλεύσει ασθενείς.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι δύο γιατροί που είχαν απομείνει στην εν λόγω κλινική απέστειλαν έγγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα δεν θα μπορεί πλέον να νοσηλεύει ασθενείς αλλά θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Άγνωστο είναι που θα πηγαίνουν παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια, έχουν διπλασιαστεί.

Ψάχνουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία
Το θέμα έχει τεθεί στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ελάχιστοι γιατροί που υπάρχουν δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ οι θέσεις 2 γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά το συντομότερο.

Όπως έχουμε επισημάνει, στο νησί έχουμε τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Την τελευταία διετία μέχρι και σήμερα η κλινική έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 1500 ανήλικους και δεκάδες από αυτά τα παιδιά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 17 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)