Λουκέτο μπαίνει στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, λόγω έλλειψης προσωπικού με το όλο θέμα να προκαλεί σοβαρά προβλήματα αλλά και ποικίλες  αντιδράσεις από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου.

"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ!" είναι ο τίτλος της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου. Την ίδια ώρα επισημαίνουν τα προβλήματα που δημιουργεί η εξέλιξη αυτή, και λένε "ΌΧΙ" στο κλείσιμο της κλινικής.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής: 

Με πολλή οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι από χθες (3-7-2023) ΕΚΛΕΙΣΕ η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ, η μοναδική δημόσια δομή για όλη την Κρήτη και τα νησιά του Ν. Αιγαίου! Καθώς σταμάτησε να νοσηλεύει και να εφημερεύει!
Παίχτηκε λοιπόν η τελευταία σκηνή σε ένα πολύ κακοπαιγμένο έργο: από την αρχή η δημιουργία της αναγκαίας αυτής κλινικής ήταν θνησιγενής: εγκαινιάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (!) , χωρίς μόνιμο προσωπικό ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια η συρρίκνωση της ήταν σκόπιμη και διαρκής χωρίς το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες- ειδικά μέσα στην πανδημία και μετά- με εξακριβωμένες συνέπειες στον ψυχισμό των παιδιών με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα….οι ευθύνες γιαυτή την κατάσταση βαραίνουν τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τις διοικήσεις ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ!
ΔΕΝ αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση… δεν θα αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση! Η Ένωση μας με εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα αλλά και με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο κλείσιμο και την διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων δομών όπως η Παιδοψυχιατρική, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.), το ΚΕΔΑΣΥ, κλπ, ανέδειξε την αναγκαιότητα ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των υπαρχόντων αυτών δομών αλλά και τη δημιουργία νέων.

Δηλώνουμε σε όλους τους αρμόδιους: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής! και απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους που ΜΟΝΟ με το φιλότιμο τους κρατούσαν ανοιχτή ως τώρα την κλινική με απλήρωτες εξοντωτικές εφημερίες:
• Να προκηρυχτούν ΑΜΕΣΑ το σύνολο των οργανικών θέσεων των γιατρών που παραμένουν κενές! Η Παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
• Να αποζημιωθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες των γιατρών της Παιδοψυχιατρικής.
• Να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής: Επιστροφή των χώρων της Παιδοψυχιατρικής ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με ασφάλεια!
• Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚοιΚεΨΥΠΕ και ΚΕΔΑΣΥ. Δημιουργία ξενώνα βραχείας νοσηλείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για εφήβους.

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)