Για πρώτη φορά οι πολίτες πλέον έχουν την δυνατότητα να υπολογίσουν την αξία του ακινήτου τους, την οποία μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα www.gov.gr.
Πρόκειται για μία εύχρηστη και χρήσιμη εφαρμογή για όσους θέλουν να δουν την αξία του ακινήτου τους. Μέσω αυτής της νέας δυνατότητας μπορούν να δουν τα ακίνητα άλλων ανθρώπων και άλλων περιοχών, καθώς και μπορούν να δουν και τις αντικειμενικές αξίες του 2021.

Αλαλούμ με τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις των νέων εργαζομένων
Το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων αφορά τους νεοεισερχόμενους στην κοινωνική ασφάλιση από 01/01/2022. Αφορά και ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί από 1987 και έπειτα, οι οποίοι προαιρετικά μπορούν να επιλέξουν εάν θα μπουν στο νέο σύστημα.

Στο νέο σύστημα υποχρεωτικά μπαίνουν νέοι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν υποχρέωση επικουρικής, όπως δικηγόροι και μηχανικοί. Οι εισφορές τους θα είναι ίδιες με σήμερα, αλλά σε ατομικό κουμπαρά.

Προαιρετικά εντάσσονται οι ασφαλισμένοι έως 35 ετών. Θα υπάρχει διαχείριση με ατομικό κουμπαρά και υπάρχει ρήτρα μη απώλειας εισφορών.

Self test: Αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Για τον μήνα Ιούλιο χορηγούνται δωρεάν 4 self test από τα φαρμακείο, με μόνη προϋπόθεση την εμφάνιση του ΑΜΚΑ.

Το πρώτο self test από Δευτέρα 5/7 έως Κυριακή 11/7, το δεύτερο από Δευτέρα 12/7 έως Κυριακή 18/7, το τρίτο από Δευτέρα 19/7 έως Κυριακή 25/7 και το τέταρτο από Δευτέρα 26/7 έως Κυριακή 1/8.

Οι πολίτες θα πρέπει να τα έχουν προμηθευτεί μέχρι το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Στην Αχαΐα οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα self test από το σούπερμαρκετ, ενώ οι δικαιούχοι είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και πολίτες 18 έως 30 ετών.

Χωρίς self test οι πλήρως εμβολιασμένοι, με την προϋπόθεση να έχουν περάσει 14 ημέρες από τον εμβολιασμό και χωρίς υποχρέωση δήλωσης του self test μέχρι σήμερα, Κυριακή. Ωστόσο από αύριο θα γίνεται και θα δηλώνεται υποχρεωτικά για λόγους νομιμότητας.

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)