Ο Peter Kopelson είναι ο απόλυτος δερματολόγος των σταρ της Αμερικής, ένα μεγάλο όνομα του Μπέβερλι Χιλς που επισκέπτονται όλες οι διασημότητες για τις συμβουλές του.

Ο δρ Kopelson μας λέει λοιπόν πως ο πιο ύπουλος εχθρός για το δέρμα μας είναι ο κλιματισμός! Όποιος ζει και εργάζεται σε περιβάλλον όπου η βασική πηγή θερμοκρασίας είναι το κλιματιστικό, τότε το δέρμα του πάσχει και πάσχει πολύ. Είτε μιλάμε για κρύο είτε για ζεστό αέρα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094927280-0’); });

Αυτή είναι η κύρια πηγή της ξηρότητα του δέρματος, της φαγούρα και της πρόωρης γήρανσης, ισχυρίζεται ο δερματολόγος, καθώς τα κλιματιστικά απορροφούν την υγρασία του χώρου, καθιστώντας την επιδερμίδα πιο ξηρή από όσο μπορεί να αντέξει.

Θα το καταλάβετε, μας λέει, από τις κοκκινίλες, τη φαγούρα και τις ελαφρές δερματοπάθειες σε πρώτο χρόνο. Αν δεν το καταλάβετε, μακροπρόθεσμα θα καταλήξετε με ρυτίδες.

«Η διαρκής έκθεση της επιδερμίδας σας στον κλιματισμό μειώνει τη φυσική παραγωγή ιδρώτα και φυσικών ελαίων του δέρματος, δημιουργώντας τοξίνες, οι οποίες αποθηκεύονται στους πόρους και μεταφράζονται σε θαμπάδα, ρυτίδες και ακμή. Μακροπρόθεσμα, η συνεχής απώλεια και έλλειψη αντικατάστασης του νερού από τους ιστούς του δέρματος οδηγεί σε ρυτίδες πρόωρης γήρανσης και εκφυλισμό της επιδερμίδας, βλάπτοντας δομικά την ικανότητα αναδόμησης του δέρματος».

«Τα κλιματιστικά μεταμορφώνουν ένα υγιές δέρμα σε προβληματικό», καταλήγει. Τι προτείνει; Ενυδατική κρέμα με βασικό συστατικό τη γλυκερίνη και τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό για κάθε ώρα που παραμένουμε σε κλιματιζόμενο χώρο…

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 14 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)