Τώρα, περισσότερο από ποτέ οφείλεται να ενυδατώσετε σωστά την επιδερμίδα σας. Να υιοθετήσετε 2-3 κινήσεις που θα την προστατεύσουν από το κρύο και προφανώς τον κνησμό, το τράβηγμα και τελικά την ξηρότητα.

Οταν έχετε να διαχειριστείτε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας – από τους ζεστούς εσωτερικούς χώρους, στον παγωμένο αέρα και το χιόνι – η επιδερμίδα τείνει να ευαισθητοποιείται περισσότερο. Η τραχιά κι άτονη όψη είναι ένα δείγμα. Μετά ακολουθεί το τράβηγμα αυτής, ίσως να δείτε και ξεφλούδισμα. Μια διαδικασία αναπόφευκτη, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα με τάση ξηρότητας.

Ακολουθήστε μικρές και χρήσιμες συμβουλές που θα σώσουν την επιδερμίδα σας τέτοιες μέρες και ώρες, που ο καιρός αγριεύει.

Κάντε layering
Οπως συμβαίνει και με τα ρούχα σας, που για να ζεσταθείτε καλά χρειάζεται να βάλετε το ένα πάνω στο άλλο, έτσι και με την περιποίηση, υπάρχει ανάγκη να δοκιμάσετε πολλές στρώσεις ενυδάτωσης για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο. Το layering σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει, πολύ, καθώς ενισχύει σημαντικά την απόδοση των ενυδατικών προϊόντων. Μετά τον καθαρισμό λοιπόν, μην παραμελείτε την τόνωση και στη συνέχεια περάστε ορό ή και έλαιο και τέλος μια πλούσια στρώση ενυδατικής κρέμα. Αυτό για το πρόσωπο. Και στο σώμα, ωστόσο, μπορείτε να περάσετε πρώτα ένα γαλάκτωμα σώματος (ιδανικά body butter) και στη συνέχεια να απλώσετε κι ένα ξηρό έλαιο, το οποίο θα συγκρατήσει περισσότερη την υγρασία.

tip για tip
Σε κάθε περίπτωση με τόσο κρύο, η ενυδατική κρέμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, ακόμη κι αν έχετε λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα. Χρειάζεστε μία κρέμα με πλούσια υφή και να πλούσια σε λιπίδια, προκειμένου να διαφυλάξετε την απώλεια των λιπιδίων, αλλά να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φιλμ σ’ αυτή

Φορέστε οπωσδήποτε αντηλιακή (στο παιχνίδι με το χιόνι)
Η υπεριώδης ακτινοβολία UV ευθύνεται για την πρόωρη εμφάνιση γραμμών, ρυτίδων, κηλίδων κλπ στην επιδερμίδα. Θα το λέμε ξανά και ξανά. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθημερινά κι όλο το χρόνο. Μη σας ξεγελά λοιπόν το χιόνι. Οι ακτίνες είναι το ίδιο ισχυρές και καταστροφικές. Μάλιστα, λέγεται από τους ειδικούς ότι η αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, απειλεί το δέρμα στο διπλάσιο. Οπότε, πάνω από την ενυδατική σας, η αντηλιακή επιβάλλεται.

Βάλτε μάσκες
Το βράδυ κι αφού τα έχετε κάνει όλα τα βήματα για να αποφύγετε την έντονη ξηροδερμία και το τράβηγμα της επιδερμίδα σας, περάστε μία πλούσια ενυδατική μάσκα. Θα βρείτε στο εμπόριο μάσκες που έχουν την λέξη sleeping στη συσκευασία και δεν αφαιρούνται, αλλά κοιμάστε μ’ αυτές, προκειμένου το επόμενο κιόλας πρωι να έχετε μια φίνα, απαλή κι ενυδατωμένη επιδερμίδα.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)