Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος για όλους τους τύπους δέρματος. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, ωστόσο, πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Μία ξηρή επιδερμίδα λόγου χάρη δεν μπορεί να καθαρισθεί όπως μία λιπαρή. Αντιδρά άμεσα με πιο έντονη αίσθηση τραβήγματος ή και κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Αν έχεις ξηρό τύπο δέρματος διάβασε τον παρακάτω οδηγό για να μάθεις τί να κάνεις και τί να αποφεύγεις:

Επιλέγουμε απαλά προϊόντα που σέβονται το pH και δεν διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας. Οι «σκληροί» καθαριστικοί παράγοντες απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από την επιφανειακή στιβάδα, με αποτέλεσμα να καταλήγει ξηρή και ευάλωτη σε ερεθισμούς. Βεβαιωνόμαστε, επίσης, ότι το προϊόν της επιλογής μας δεν περιέχει οινόπνευμα ή αρώματα.

Αναζητούμε φόρμουλες με ενυδατικούς παράγοντες, όπως είναι η γλυκερίνη ή η προβιταμίνη Β5. Το ζητούμενο είναι η επιδερμίδα, μετά τον καθαρισμό, να παραμένει λεία και απαλή και όχι να είναι τραχιά, ξηρή ή να τραβάει.

Κρατάμε το μέτρο στην….καθημερινή επαφή με το νερό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Και γι αυτό, άλλωστε, φροντίζουμε να διατηρούμε επαρκή τα αποθέματα υγρασίας στις κατώτερες στιβάδες. Από την άλλη πλευρά η συχνή επαφή – ιδιαίτερα δε όταν είναι ζεστό- απομακρύνει τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα, με αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα . Ρυθμίζουμε γι αυτό τη θερμοκρασία στο χλιαρό και επισπεύδουμε, όσο γίνεται, τη διαδικασία.

Αποφεύγουμε την έντονη απολέπιση. Ο βασικός λόγος που κάνουμε απολέπιση είναι για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιλέγοντας "σκληρά" απολεπιστικά προϊόντα και ασκώντας έντονη τριβή το μόνο που τελικά καταφέρνουμε είναι να τραυματίζουμε την επιφάνεια, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι ευάλωτη σε ερεθισμούς. Ειδικά λοιπόν για την ξηρή επιδερμίδα επιλέγουμε συνθέσεις με ΑΗΑ, τα οποία βελτιώνουν, ταυτόχρονα, τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Skingurus say: Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για το βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση της ξηρής επιδερμίδας.

Χρησιμοποιούμε με φειδώ τα προϊόντα καθαρισμού. Κανόνας πρώτος: τα απαλά προϊόντα καθαρισμού δεν κάνουν πολύ "αφρό", άρα δεν υπάρχει λόγος να αδειάζουμε μεμιάς το σωληνάριο στην παλάμη του χεριού. Αρκούμαστε σε μικρή ποσότητα όσο ένα φουντούκι ή ένα, μόνο, πάτημα του δοσομετρητή. Απλώνουμε στο πρόσωπο και κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων. Σε περίπτωση που το μακιγιάζ είναι έντονο μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Skingurus say: Το μυστικό για να διατηρούμε λεία τη ξηρή και, συχνά, ευαίσθητη, επιδερμίδα είναι οι απαλές κινήσεις. Δεν τρίβουμε ποτέ , απλώς ταμπονάρουμε. Ενώ, φροντίζουμε πάντα να "κλειδώνουμε" την υγρασία ολοκληρώνοντας με ενυδατική λοσιόν πριν από το προϊόν καθημερινής περιποίησης.

 

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)