Σήμερα απολαμβάνουμε τραγανό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας.

Υλικά

1 1/2 κιλό μπακαλιάρος

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Για την σκορδαλιά

5 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες βρασμένες

1/2 ψωμί μπαγιάτικο μόνο τη ψίχα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις καθαρίζουμε. Εντωμεταξύ μουσκεύουμε τη ψίχα και τη στραγγίζουμε. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη ψίχα και τις πατάτες και χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.

Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε μερίδες και τον αφήνουμε να στεγνώσει. Ύστερα τον αλατίζουμε, τον αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τις μερίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά.

Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)