Εκτόξευση όλων των ιώσεων αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος σημείωσε πως ήδη αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη έξαρση των ιώσεων.

Ο Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA, για την κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς «θερίζουν» οι ιώσεις.

Βήχας, υψηλός πυρετός, λοιμώξεις του αναπνευστικού, στρεπτόκοκκος και κορωνοϊός ταλαιπωρούν πολλά παιδιά μέσα στις γιορτές. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε αντιβιώσεις και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα μικροπροβλήματα στα φαρμακεία.

Ο κ. Τζανάκης μίλησε για τις λοιμώξεις: «Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορονοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης πως: «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60 – 70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες».

Για τον κορωνοϊό ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1λ.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούνται τα αντιικά για τον κορονοϊό. Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα. Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα».


Πηγή: newsit.gr

(Επισκέφθηκε 15 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)