Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα συχνό φαινόμενο που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άντρες. Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο δερματοπάθειας, το δεύτερο σε συχνότητα.

Οι ανεπιθύμητοι μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνιση τους λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης μελανίνης στο δέρμα γύρω από την περιοχή των οφθαλμών . Τα αίτια που μπορεί να εμφανιστούν είναι :

Η έλλειψη ύπνου
Η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα να γίνεται ημιδιαφανές και να φαίνονται οι διευρυμένες φλέβες κάτω από αυτό.
Ο τρόπος ζωής . το αλκοόλ, το ξενύχτι, το τσιγάρο προκαλούν έλλειψη οξυγόνου στο αίμα με αποτέλεσμα να δημιουργούν μαύρους κύκλους
Η αφυδάτωση
Ορμονικές ανισορροπίες. Εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη κ.α
Η κακή κυκλοφορία αίματος
Οι διατροφικές συνήθειεςΗ κακή ψυχολογία. Το άγχος, οι ευσυγκίνητες καταστάσεις και το στρες συμβάλλουν στην εμφάνισης τους.
Η κληρονομικότητα .
Προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τους μαύρους κύκλους
Μην τρίβετε τα μάτια σας και αποφύγετε τη σκόνη και τη γύρη αν έχετε αναπνευστικές αλλεργίες. Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των τριχοειδών αγγείων της περιοχής.
Χρησιμοποιείστε αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι.
Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο επίσης λεπταίνει το δέρμα, γι’ αυτό φοράτε γυαλιά που προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία.
Μην καπνίζετε και περιορίστε το το αλκοόλ. Το κάπνισμα και το αλκοόλ λεπταίνουν το δέρμα.
Πίνετε άφθονο νερό και ακολουθήστε μια ενυδατική διατροφή με αρκετά φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να ενυδατώσετε εξωτερικά την περιοχή χρησιμοποιώντας κάποιες φυσικές θεραπείες όπως π.χ. ροδόνερο.
Τρόποι θεραπείας
Καλλυντικές κρέμες με βιταμίνες C και E

Καλλυντικές κρέμες με βιταμίνη Α (ρετινόλη). Εξαιτίας των αντιγηραντικών και αντιρυτιδικών ιδιοτήτων της, οι κρέμες ρε ρετινόλη μπορούν να επιφέρουν αισθητές αλλαγές στην επιδερμίδα.

Χρήση λέιζερ. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα προκειμένου να ελαττωθεί το πλούσιο αγγειακό πλέγμα και ένα άλλο λέιζερ για την μελαμίνη, το οποίο είναι ειδικό να αφαιρεί χρωστικά στοιχεία.

Ενέσιμα εμφυτεύματα. Έρχονται να δώσουν λύση σε σοβαρά προβλήματα, τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα περιέχουν υαλουρονικό οξύ.

Σε κάποιες περιπτώσεις ‘ίσως ο ενδιαφερόμενος να χρειαστεί συνδυασμό θεραπειών για να απαλλαγεί από το πρόβλημα. Αυτό θα το συζητήσει και θα πάρει απόφαση ο πάσχων μετά από την καθοδήγηση του γιατρού του.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)