Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο. Μπορεί να είναι ένα γενικό αίσθημα εμπιστοσύνης στην ικανότητά σου να για κάτι ή απλώς ένα έμφυτο χαρακτηριστικό σου.

Πάντως, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για την υγεία και την ψυχολογική ευημερία. Το να έχεις ένα υγιές επίπεδο αυτοπεποίθησης μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο ευτυχισμένος/η στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.

Κι αν ακολουθήσεις τα παρακάτω μικρά tips, σίγουρα θα το καταφέρεις.

Να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια
Τα μάτια είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή επικοινωνία. Όταν κάποιος κοιτάζει κάτω ή αποφεύγει το βλέμμα των άλλων, αυτό δείχνει αδυναμία ή ντροπή. Για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση πρέπει να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια και να κρατάς το βλέμμα σου, κατά προτίμηση μέχρι να κοιτάξεις ο άλλος πρώτα μακριιά.

Να δίνεις σημασία στις εκφράσεις σου
Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πολλά από τις εκφράσεις του προσώπου, όπως κι εσύ. Παρακολούθησε κάποιον πώς αντιδρά όταν του μιλάνε: Γελάει, κάνει μορφασμούς, κουνάει το κεφάλι του; Γενικώς ποιες είναι οι αντιδράσεις του; Τις θεωρείς υπερβολικές; Αν θέλεις να αποπνέεις αυτοπεποίθηση εσύ πρέπει να μην αντιδράς υπερβολικά σε όλα. Φυσικά, θα χαμογελάσεις όταν κάποιος σου χαμογελάσει,αλλά γενικά δεν χρειάζεται να δείξεις με τις εκφράσεις όλα σου τα συναισθήματα.

Να είσαι οργανωτικός/η
Το να είσαι πολύ οργανωτικός άνθρωπος, είναι ακόμα ένας τρόπος να αποπνέεις αυτοπεποίθηση, χωρίς να χρειάζεται να πεις τίποτα. Όταν έχεις τον έλεγχο στην καθημερινότητά σου, είτε αυτό αφορά μικρά πράγματα ή πιο σημαντικά, αυτό σου προσδίδει μια παραπάνω σιγουριά και ωριμότητα.

Να αποφεύγεις τις ανούσιες καταστάσεις
Αν βρεθείς στη μέση μιας συζήτησης μεταξύ ανθρώπων που διαφωνούν για το τίποτα, υπάρχουν διάφορες επιλογές. Η επιλογή που δείχνει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι απλά να φύγεις. Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά αυτοπεποίθηση, δεν χάνουν χρόνο.

Να γελάς μόνο με αστεία που βρίσκεις όντως αστεία
Προφανώς και οι περισσότεροι άνθρωποι γελάνε μόνο από ευγένεια. Αλλά πραγματικά, δεν είναι ανάγκη. Πρέπει να κάνεις ό,τι αισθάνεσαι. Δεν είναι κακό να γελάσεις μόνο όταν πραγματικά βρίσκεις κάτι αστείο. Τότε, θα φανείς πολύ πιο σίγουρος/η για τον εαυτό σου.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 31 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)