Τα σγουρά μαλλιά, όπως άλλωστε και κάθε τύπος μαλλιών, είναι ξεχωριστά και θέλουν τη δική τους εξειδικευμένη φροντίδα, είτε αυτή αφορά το καθημερινό λούσιμο και styling στο σπίτι με τα «κατάλληλα» προϊόντα, είτε το κούρεμα ή ακόμα και τη βαφή στο κομμωτήριο.

Διατηρήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ξηρά από άλλους τύπους μαλλιών. Για να το διατηρήσετε ενυδατωμένο, περιποιηθείτε όλα τα μαλλιά σας, όχι μόνο τις άκρες. Εφαρμόστε ένα παχύρρευστο conditioner μετά το λούσιμο των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε λάδι ή μαλακτικό αφού τελειώσετε το λούσιμο και το μαλακτικό των μαλλιών σας για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση. Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά ή αν δυσκολεύεστε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε conditioner πριν τα λούσετε. Αναζητήστε ένα μαλακτικό προϊόν που περιέχει συστατικά όπως έλαιο αργκάν, γλυκερίνη ή μια λιπαρή αλκοόλη όπως κετυλική ή στεαρυλική αλκοόλη.

Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν μείνετε πολύ μεταξύ των πλύσεων, μπορεί να εμφανίσετε πιτυρίδα λόγω της υπερπαραγωγής λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ωστόσο, το σαμπουάν για την πιτυρίδα μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σας και στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για 2-10 λεπτά ή τον χρόνο που αναγράφεται στην ετικέτα πριν το ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν στα υπόλοιπα μαλλιά σας. Εάν εμφανίσετε πιτυρίδα, ένας πιστοποιημένος δερματολόγος μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει φάρμακο για εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας. Τα σγουρά μαλλιά δένουν εύκολα. Για να ξεμπερδέψετε μεταξύ των λουσιμάτων, βρέξτε καλά τα μαλλιά σας και εφαρμόστε ένα μαλακτικό και ξεμπερδέψτε με τα δάχτυλά σας ή μια χτένα με φαρδιά δόντια και/ή βούρτσα σχεδιασμένη για σγουρά ή κουλουριασμένα μαλλιά. Εργαστείτε σε τμήματα για να διευκολύνετε το ξεμπέρδεμα. Αποφύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι στεγνά για να μην σπάσουν και φριζάρουν τα μαλλιά σας. Φροντίστε να ξεμπερδεύετε και όταν λούζετε τα μαλλιά σας.

Προστατέψτε τις μπούκλες σας από τον ήλιο. Η ζέστη και οι βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να στεγνώσουν τα σγουρά μαλλιά. Για να προστατέψετε τις μπούκλες σας, καλύψτε τα με ένα καπέλο με φαρδύ γείσο και διατηρήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

Φροντίστε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε. Εάν μπορείτε, μπορείτε να τραβήξετε τα μαλλιά σας σε μια χαλαρή αλογοουρά πάνω από το κεφάλι σας ή μια χαλαρή πλεξούδα πριν κοιμηθείτε για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας και να μειώσετε την τριβή στη μαξιλαροθήκη σας, κάτι που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας φριζαρισμένα και ευκολότερα να σπάσει.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 21 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)