Κινέζοι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού, το οποίο επιτίθεται στον εγκέφαλο και έχει ποσοστό θανάτωσης 100% σε ποντίκια. Οι ίδιοι οι ερευνητές παραδέχονται ότι υπάρχει «κίνδυνος να διαχυθεί στους ανθρώπους»!

Στα εργαστηριακά πειράματα που έκαναν Κινέζοι επιστήμονες σε ποντίκια, οκτώ τρωκτικά μολυσμένα με το παθογόνο αυτό στέλεχος του κορονοϊού πέθαναν μέσα σε οκτώ ημέρες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αυτό αποδεικνύει ότι αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού είναι 100% θανατηφόρο σε ποντίκια και γεννά ανησυχίες ότι μία τέτοια έρευνα θα μπορούσε να πυροδοτήσει άλλη μία πανδημία.

Ειδικότερα, πρόκειται για επιστήμονες, οι οποίοι συνδέονται με τον κινεζικό στρατό, κλωνοποίησαν έναν ιό τύπου Covid που βρέθηκε σε παγκολίνους, γνωστό ως GX_P2V, και τον χρησιμοποίησαν για να μολύνουν ποντίκια.

Τα ποντίκια είχαν «ανθρωποποιηθεί», που σημαίνει ότι σχεδιάστηκαν για να εκφράζουν μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ανθρώπους, με στόχο να αξιολογηθεί πώς μπορεί να αντιδράσει ο ιός στους ανθρώπους.

Κάθε τρωκτικό που είχε μολυνθεί από το παθογόνο πέθαινε μέσα σε οκτώ ημέρες, κάτι που οι ερευνητές περιέγραψαν ως «παραδόξως» γρήγορο.

Η επιστημονική ομάδα εξεπλάγη, επίσης, όταν βρήκε υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου στον εγκέφαλο και τα μάτια των ποντικιών – υποδηλώνοντας ότι ο ιός, παρά το γεγονός ότι σχετίζεται με τον Covid, πολλαπλασιάζεται και εξαπλώνεται στο σώμα με μοναδικό τρόπο.

Γράφοντας σε μια επιστημονική εργασία που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, προειδοποίησαν ότι το εύρημα «υπογραμμίζει τον κίνδυνο διάχυσης του GX_P2V στους ανθρώπους».

Ο ιός ανακαλύφθηκε σε παγκολίνους στη Μαλαισία – φολιδωτά θηλαστικά που είναι γνωστοί φορείς κορονοϊών και εικάζεται έντονα ότι ήταν ο ενδιάμεσος ξενιστής που πέρασε τον Covid από νυχτερίδες στον άνθρωπο.

Ο καθηγητής Francois Balloux, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες με έδρα το University College του Λονδίνου, έγραψε στο Twitter (X): «Είναι μία τρομερή μελέτη, επιστημονικά εντελώς άσκοπη.

«Δεν μπορώ να δω τίποτα αόριστου ενδιαφέροντος που θα μπορούσαμε να μάθουμε από την εξαναγκαστική μόλυνση μιας παράξενης φυλής εξανθρωπισμένων ποντικών με έναν τυχαίο ιό. Αντίθετα, μπορούσα να δω πώς τέτοια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά…».

Ο καθηγητής Richard Ebright, χημικός στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick, στο New Jersey, δήλωσε στην DailyMail.com ότι συμφωνεί ολόψυχα με την αξιολόγηση του καθηγητή Balloux.

Και πρόσθεσε: «Η προεκτύπωση δεν προσδιορίζει το επίπεδο βιοασφάλειας και τις προφυλάξεις βιοασφάλειας που χρησιμοποιούνται για την έρευνα.


newsit.gr

(Επισκέφθηκε 22 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)