Τώρα ξέρεις την απάντηση αν πρέπει η όχι να λουστείς για να κρατήσεις το beach wave look σου.

Μετά από κάθε βουτιά, τα μαλλιά σου αποκτούν τα πιο όμορφα, αυθεντικά, ανέμελα και σταθερά beach waves. Τι θα συμβεί άραγε αν δεν λουστείς μετά τη θάλασσα για να τα διατηρήσεις; Απαντάμε υπεύθυνα!

Τα beach waves (μαζί με το wet look) είναι το πιο καλοκαιρινό χτένισμα. Ενώ όμως μας αρέσουν πολύ όταν τα φτιάχνουμε με το ψαλίδι για τις μπούκλες, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φυσικά κύματα που αποκτούν τα μαλλιά μας στη θάλασσα. Έχουν κράτημα εξαιτίας του αλατιού, όγκο, κίνηση και τέλειο σχηματισμό. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το ότι μπαίνουμε σε δίλημμα μετά την παραλία. Το να μην λουστούμε και να κρατήσουμε αυτά τα υπέροχα waves είναι ένας μεγάλος πειρασμός, αλλά είναι παράλληλα και ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στα μαλλιά μας.

Το αλάτι, αφυδατώνει ολύ την τρίχα. Όσο περισσότερο μένει επάνω της, τόσο πιο άγρια, ξηρή και φριζαρισμένη θα την κάνει. Ταυτόχρονα, το αλάτι αφυδατώνει και το δέρμα του κεφαλιού, διαταράσσοντας έτσι την υγεία της τρίχας από τη ρίζα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, το λούσιμο μετά τη θάλασσα είναι μονόδρομος.

Μην ανησυχείς όμως, μπορείς να έχεις όμορφα beach waves αρκεί να περιποιηθείς τα μαλλιά σου σωστά, και να εμπιστευθείς τα σωστά προϊόντα.

Επιλέγοντας μία σειρά περιποίησης (σαμπουάν και conditioner) με pure συνθέσεις, εξασφαλίζεις το ότι η τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού σου, δεν θα επιβαρυνθούν με περιττές ουσίες. Έτσι αυτόματα δημιουργείς μία καλή βάση, επάνω στην οποία μπορείς να δημιουργήσεις τέλειους κυματισμούς. Πώς; Όχι με το ψαλίδι για τις μπούκλες πάντως… Η θερμότητα είναι περιττή και βλαβερή για τα μαλλιά σου το καλοκαίρι. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σπρέι αλατιού ή έναν καλό αφρό.

Τα σπρέι αλατιού δεν περιέχουν μόνο το αλάτι που αφυδατώνει τα μαλλιά. Είναι εμπλουτισμένα και με θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την τρίχα. Μπορείς συνεπώς να αναπαράγεις το αποτέλεσμα της θάλασσας στα μαλλιά σου πανεύκολα, χωρίς θερμότητα. Ο αφρός είναι πολύ πιο φιλικός προς την τρίχα, και στην αγορά υπάρχουν επιλογές που θρέφουν ενώ προσφέρουν σχήμα και κράτημα στα μαλλιά σου.

Η απάντηση λοιπόν στην ερώτηση: "Πειράζει να μην λούσω τα μαλλιά μου μετά τη θάλασσα, για να κρατήσω τα φυσικά beach waves μου;’ είναι: Πρέπει να λουστείς για να προστατεύσεις την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού σου. Αν, ωστόσο, εμπιστευθείς την περιποίησή σου σε μία σειρά με pure συνθέσεις, χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές, και συμπληρώσεις με ένα θρεπτικό αφρό για μπούκλες, μπορείς να έχεις κυματιστά μαλλιά στο λεπτό, και χωρίς θερμότητα.

ilovestyle.com

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)