Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια
«Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο γίνεται προσπάθεια, να φύγουμε από την στρατηγική των περιορισμών και να πάμε σε μία στρατηγική εμβολιασμού και testing. Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα, να μην είναι το κέντρο βάρους τα μέτρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

4η δόση
Για το εάν θα είναι απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε: «Ας ολοκληρώσουμε την 3η δόση η οποία έιναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της βαριάς νόσου από όλες τις παραλλαγές αλλά και την όμικρον. Αυτό που έχει φανεί είναι οτι ως προς την  συλλογικη ανοσία, όσοι εχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, απλώς με επιβράδυνση. Επομένως, προστατεύει το εμβόλιο αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Η 3η δόση προστατευει, είναι κρίσιμο να γίνει, για την 4η δόση δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα είναι απαραίτητη. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η 3η δόση. Υπάρχουν 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δν έχουν κάνει την 3η δόση, αλλά οι κάτω των 60 είναι περισσότεροι».

«Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και τα πειοριστικά μετρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σταθερά κρούσματα
Για τα υψηλά κρούσματα και την σταθεροποίηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός για το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα, ωστόσο δεν αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 27 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)