Ο καλός ύπνος είναι μία βασική προϋπόθεση για μια παραγωγική και ξεκούραστη επόμενη μέρα. Η αϋπνία μπορεί να πηγάζει από διάφορα αίτια, όπως το άγχος και άλλα προβλήματα υγείας.

Δύο τύποι αϋπνίας υπάρχουν:

Έναρξη ύπνου: Πρόβλημα στο να κοιμηθείτε μέσα σε 30 λεπτά.

Ξύπνημα: Πρόβλημα στο να παραμείνετε σε κατάσταση ύπνου, πρόκληση νυχτερινού ξυπνήματος άνω των 30 λεπτών, ή ολοκληρωτικό ξύπνημα και ανικανότητα επιστροφής σε κατάσταση ύπνου.

Τέλος, η αϋπνία μπορεί να είναι παροδική και να διαρκέσει από λίγες ημέρες έως αρκετές εβδομάδες ή και χρόνια διαρκώντας μήνες.

Παραθέτουμε τέσσερις φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της αϋπνίας:

Τσάι βαλεριάνας: Φυσική θεραπεία κατά του άγχους, της αγωνίας και της αϋπνίας (3 με 6 σταγόνες σε 1 κούπα νερό 250ml).

Καταναλώστε το 30 λεπτά προτού πέσετε στο κρεβάτι,

Γάλα με μέλι: Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πολύ πιο γρήγορα (1 κούπα γάλα 200ml και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι).

Καταναλώστε το 30 με 40 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο.

Τσάι χαμομηλιού: Είναι καταπληκτικό για πολλούς λόγους, αλλά ειδικά επειδή θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε (1 κουταλιά της σούπας χαμομήλι ή 1 σακουλάκι τσαγιού 10γραμ. και 1 κούπα με καυτό νερό 250ml).

Καταναλώστε το 20 λεπτά προτού πάτε για ύπνο.

Έγχυμα μαρουλιού: Αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία ενάντια στο άγχος και την αγωνία και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα. Χρησιμοποιήσουμε μονάχα το κεντρικό μέρος του μαρουλιού (1 καρδιά μαρουλιού ή 3 φύλλα και 1 κούπα νερό 250ml.

Καταναλώστε το 20 με 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο. 

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)