Το γεγονός ότι το κάπνισμα είναι υπαίτιο για πολλές ασθένειες το γνωρίζεις. Αυτό που ήρθε η ώρα να μάθεις είναι ότι για κάθε ένα τσιγάρο που ανάβεις αυξάνονται σημαντικά οι ελεύθερες ρίζες, καταστρέφεται το κολλαγόνο και κάπως έτσι το δέρμα μας γερνά με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με μια αντικαπνίστρια. Σίγουρα, η πιο ασφαλής και αποδοτική λύση είναι η διακοπή του καπνίσματος. Αν όμως δεν είσαι διατεθειμένη, ενίσχυσε το δέρμα σου ακολουθώντας τις εξής συμβουλές:

1. Το κάπνισμα προκαλεί αφυδάτωση στην επιδερμίδα μας. Για να την αντιμετωπίσεις, κατανάλωσε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό.
2. Εμπλούτισε το διατροφολόγιό σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και Ε, γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. Τέτοιες είναι το ακτινίδιο, οι φράουλες, το πορτοκάλι, οι πιπεριές, τα καρύδια και το ελαιόλαδο.
3. Αναζήτησε στο εμπόριο κρέμες με δράση κατά των ελεύθερων ριζών που έχουν στη σύνθεσή τους βιταμίνη C και Ε ή φλαβόνες (αντιοξειδωτικό συστατικό που ενδύκνειται και για δέρματα με ευρυαγγείες).
4. Άπλωσε τοπικά γύρω από τα χείλη και στις κάθετες γραμμές που δημιουργούνται όταν χαμογελάς μια αντιρυτιδική κρέμα που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

tlife.gr

(Επισκέφθηκε 12 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)