Υπεγράφησαν το πρωί της Τετάρτης 13 Μαΐου οι συμβάσεις των σχολικών επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου με γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας.
Τη σύμβαση εκ μέρους του Δήμου υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Αγγελάκης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αντώνης Περισυνάκης.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι σχολικές επιτροπές συνεργάζονται με γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας, κάτι το οποίο κρίθηκε απαραίτητο εξαιτίας των νέων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Βασικό αντικείμενο τόσο της γιατρού όσο και του τεχνικού θα είναι να ενημερώνουν και να παρακολουθούν τις συμβασιούχες καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία, τόσο όσον αφορά την προσωπική τους υγεία, όσο και αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας.
Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου είναι να προστατέψει στο μέτρο του εφικτού το προσωπικό του και την δημόσια υγεία, κι αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Οι συμβάσεις έχουν ετήσια διάρκεια, αλλά πρόθεση του Δήμου είναι η συνεργασία των σχολικών επιτροπών με γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας να συνεχιστεί και πέραν αυτού του διαστήματος.

Πηγή: typoskritis.gr

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)