Οι σπόροι μπορεί να έχουν μικροσκοπικό μέγεθος, αλλά συγκαταλέγονται στις σούπερ τροφές που δίνουν ένα boost στο ανοσοποιητικό και βοηθούν στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και κάποιοι από αυτούς μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Παρακάτω οι πέντε καλύτεροι σπόροι για την απώλεια κιλών, σύμφωνα με το healthyshots.com.

Κολοκυθόσπορος

Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και καλών λιπαρών, συστατικά που παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σίδηρο για ένα boost ενέργειας και ψευδάργυρο, ένα συστατικό που ενισχύει τον μεταβολισμό και κάνει τον κολοκυθόσπορο έναν ισχυρό «σύμμαχο» στην απώλεια βάρους.

Σουσάμι

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και καλά λιπαρά. Και τα δύο καθυστερούν την αίσθηση της πείνας μετά από ένα γεύμα και ενισχύουν την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι καλή πηγή φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που επίσης ενισχύουν την απώλεια βάρους. Επιπλέον, περιέχει λιγνίνη η οποία βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα πολλών φυτών και σύμφωνα με έρευνες έχει ποικίλα οφέλη για τον οργανισμό όπως ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ηλιόσπορος

Ο ηλιόσπορος έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που προωθούν τη διαδικασία της πέψης και σας κρατούν χορτάτους για ώρα. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων που ενισχύουν την συνολική υγεία του οργανισμού.

Σπόροι chia

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard οι σπόροι chia μειώνουν την όρεξη και ενισχύουν την απώλεια βάρους. Να σημειώσουμε ότι αν και δεν περιέχουν πολλές βιταμίνες, είναι όμως καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Επίσης, δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, όπως καροτενοειδή και πολυφαινολικές ενώσεις. 

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 12 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)