Είτε βρέχει, είτε έχει καύσωνα ή ξέμεινες από λεφτά για βόλτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασκεδάσεις τα μικρά σου με γρήγορες, εύκολες ιδέες που σπάνια θυμάσαι ή δεν θα σου πέρναγαν ποτέ από το μυαλό!
Ιδού:
Φτιάξε ποπ κορν και πριν προλάβουν να τα καταβροχθίσουν μοίρασέ τους κλωστές και (χοντρές) βελόνες για να τα περάσουν και να φτιάξουν φαγώσιμους κολιέδες και βραχιόλια! Μπορούν επίσης να τα ζωγραφίσουν και να τα κολλήσουν σε χαρτόνια για να φτιάξουν υπέροχες ζωγραφιές!
Πάρε σχοινιά ή κορδόνια και μάθε τα να κάνουν φιόγκους και όσους κόμπους γνωρίζεις. Πού ξέρεις, μπορεί να σου βγει και σε πολύ καλό διότι αν τα καταφέρουν μπορεί να μάθουν να δένουν και τα κορδόνια των παπουτσιών τους!
Φτιάξτε παγωτάκια. Θέλεις γάλα ή γιαούρτι και ώριμα κομμάτια φρούτων, καθώς και μια εξάδα θήκες για παγωτάκια με τα ξυλάκια τους (ή αν δεν έχεις, ποτήρια μικρά που θα ρίξεις μέσα ένα κουτάλι και θα λειτουργήσει ως ξυλάκι αφού παγώσει το περιεχόμενο). Κι επειδή θα βιάζονται να τα φάνε αλλά θέλεις ένα πεντάωρο μέχρι να παγώσουν, βάλε τα να κόψουν περισσότερα φρούτα και πες τους ψέματα ότι περίσσεψαν για να αναγκαστούν να τα φάνε. 😉
Κρύψε θησαυρούς και βάλε τα να τους βρουν! Για να ενδιαφερθούν όμως, φρόντισε οι «θησαυροί» να αξίζουν! Από λιχουδιές μέχρι καινούργια παιχνίδια ή υποσχέσεις για βόλτες και δραστηριότητες θα τα κάνουν να ψάξουν με την καρδιά τους!
Άνοιξε διάπλατα τις ντουλάπες, ναι τις δικές σου ντουλάπες και άσε τα να φορέσουν ότι τους αρέσει. Ρούχα, παπούτσια, ζώνες καπέλα! Δεν φαντάζεσαι πόσες ώρες θα απασχοληθούν και πόσο θα ξετρελαθούν! Και τί χάος βέβαια θα αφήσουν!
Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι κιμωλίες και έναν εξωτερικό τοίχο ή ένα πεζοδρόμιο. Δώσε στα παιδιά τις κιμωλίες και άστα να δημιουργήσουν ό,τι τους αρέσει. Χώρια που μπορείς να τα μάθεις να ζωγραφίζουν και να παίζουν κουτσό!

daddy-cool.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)