Μπορεί να μην υπάρχουν τρόφιμα και ποτά με μαγικές δράσεις, σίγουρα όμως υπάρχουν τροφές που βοηθούν την καλύτερη συγκέντρωση του νου και χαρίζουν εγρήγορση. Δείτε ποιες είναι

Καθώς τα χρόνια περνούν βλέπουμε τα αναπόφευκτα σημάδια της γήρανσης στο σώμα, αλλά και το μυαλό.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε έναν υγιή εγκέφαλο και να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας κάνοντας έξυπνες επιλογές στη διατροφή μας. Ας δούμε τι μας προτείνει η επιστήμη όσον αφορά τα τρόφιμα, αλλά και τις συνήθειες που «καθαρίζουν» το μυαλό.

Κατανάλωση καφέ με μέτρο

Αποτελεί εγγύηση πνευματικής διαύγειας και εγρήγορσης χάρη στην καφείνη που περιέχει. Το ίδιο ισχύει και για τη μαύρη σοκολάτα. Προσοχή όμως! Απαιτείται μέτρο στην κατανάλωση και των δυο για να μην έχετε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Φρεσκοστιμμένοι χυμοί εσπεριδοειδών
Τροφοδοτούν τον οργανισμό με πολύτιμες βιταμίνες και φυσικά σάκχαρα που παρέχουν άμεση τόνωση στον εγκέφαλο – άλλωστε οι περισσότεροι το νιώθουμε μόλις πιούμε ένα ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα!

Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα
Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωσή του συνδέεται με βελτίωση της προσοχής και της βραχυχρόνιας μνήμης.

Βάλτε τα λιπαρά ψάρια στο μενού
Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα – ιδανικά δύο. Τα πλούσια σε καλά ω-3 λιπαρά οξέα ψάρια έχουν τεκμηριωμένα οφέλη στην εγκεφαλική υγεία και έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ξηρούς καρπούς για σνακ
Οι ανάλατοι σπόροι και καρποί όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους, αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε η οποία έχει συσχετιστεί σε έρευνες με μικρότερη γνωστική έκπτωση με την πάροδο του χρόνου.

Εντάξτε τα μύρτιλα στη διατροφή σας

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries θωρακίζουν τον εγκέφαλο από την βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση της μάθησης και της μυικής λειτουργίας γηρασμένων πειραματόζωων, χαρίζοντάς τους την σπιρτάδα και την εγρήγορση των νεότερων πειραματόζωων. 

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 29 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)