Είτε θέλεις να προστατέψεις τα ζώα και το περιβάλλον, είτε προσπαθείς να στρέψεις τη διατροφή σου προς μια πιο υγιεινή κατεύθυνση, στις παρακάτω γραμμές θα ανακαλύψεις πώς μπορεί να αντιδράσει το σώμα σου, αν αποφασίσεις να βγάλεις το κόκκινο κρέας από το μενού.

Αν κόψεις το κόκκινο κρέας μπορεί να χάσεις μερικά κιλά
Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε θερμίδες. Μια μερίδα 200 γραμμαρίων βοδινού κρέατος έχει περισσότερες από 560 θερμίδες. Μια μερίδα φασόλια, μπορεί να έχει περίπου 100 θερμίδες και το τόφου περίπου 70 θερμίδες.

Οι διαφορές μπορεί να μην φαίνεται τεράστιες, αλλά με την πάροδο του χρόνου αθροίζονται. Σχετική επιστημονική έρευνα, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν μια χορτοφαγική δίαιτα, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που ακολουθούν μη χορτοφαγική διατροφή. Και οι vegan έχασαν περισσότερο βάρος από όσους συνέχισαν να τρώνε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερο φουσκωμένη
Το σώμα μας μεταβολίζει το κόκκινο κρέας πιο αργά από ό,τι άλλα τρόφιμα. Γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, πόνο στην κοιλιά, ακόμα και δυσκοιλιότητα. Μακροπρόθεσμα, κόβοντας ή περιορίζοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, τα υγιή βακτήρια στο έντερό σου θα αυξηθούν, μειώνοντας τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Στην πραγματικότητα, σχετική επιστημονική μελέτη, διαπίστωσε ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερα ποσοστά φλεγμονής από όσους τρώνε κρέας.

Το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό
Το λαμπερό και υγιές δέρμα, ξεκινά από μέσα. Εμπλούτισε την καθημερινή σου διατροφή με φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα με βιταμίνες όπως A, C και E που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ατέλειες.

Τα επίπεδα χοληστερόλης μπορεί να μειωθούν
Κόβοντας ή περιορίζοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, μειώνεις αυτόματα και την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή σου. Τα κορεσμένα λιπαρά, έχουν συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Και ενώ η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να συνδέεται και με τα γονίδιά σου, η μείωση του κόκκινου κρέατος, θα βοηθήσει πολύ στην εξισορρόπηση των επιπέδων της.

Αν κόψεις το κρέας μειώνεις τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους
Δίαιτες υψηλές σε κορεσμένα λιπαρά έχουν συσχετιστεί με αυξημένη φλεγμονή στο σώμα και η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκίνου. Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ταξινόμησε το κόκκινο κρέας ως πιθανό καρκινογόνο, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο. Σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Epidemiology διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κατά μέσο όρο 76 γραμμαρίων κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, συσχετίστηκε με 20% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σε σύγκριση με την κατανάλωση περίπου 21 γραμμαρίων ημέρα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι το μαγείρεμα κόκκινου κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες πυροδοτεί την παραγωγή αρκετών ενώσεων που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εντέρου σε άτομα με γενετική προδιάθεση. Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, περιέχει επίσης νιτρικά άλατα, τα οποία πιστεύεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο.

Μπορεί να έχεις περισσότερη ενέργεια
Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με πιο υγιεινά τρόφιμα, όπως τα φασόλια, τα φυτικά λίπη, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.

πηγή: ladylike.gr

 
(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)