Με σύνθημα "κάτω τα χέρια απο το ΚΕΘΕΑ" τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, σε ψήφισμά τους αναφέρουν: 


Ο σύλλογός μας στέκεται αλληλέγγυος προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, που αγωνίζονται ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.). Με αυτό το σχέδιο, όλοι οι υφιστάμενοι φορείς, όπως ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18ΑΝ, θα υπαχθούν υπό τον Ε.Ο.Π.Α.Ε.
Το νέο σχέδιο νόμου απειλεί να εξαφανίσει τα Δωρεάν Προγράμματα Απεξάρτησης, επιφέροντας την απώλεια της ταυτότητάς τους, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους. Η αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ, που έχει δείξει μέχρι σήμερα, βασίζεται σε ένα θεραπευτικό μοντέλο και μία φιλοσοφία που απειλούνται με κατάργηση με την εν λόγω πρόταση.
Το νέο νομοσχέδιο και η συγχώνευση των φορέων δεν λαμβάνουν υπόψη την επιστημονική και θεραπευτική προσέγγιση κάθε φορέα, καθιστώντας τα προγράμματα απεξάρτησης ευάλωτα στη διάλυση, παρά την πολυετή ιστορία και συμβολή τους στη χώρα μας. Πρόκειται για μια αντιεπιστημονική και επικίνδυνη παρέμβαση που αφαιρεί το δικαίωμα για υψηλού επιπέδου δημόσια υπηρεσία και θεραπεία.
Επισημαίνουμε την ανάγκη για μια εκστρατεία ενημέρωσης προς όλη την κοινωνία σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού, και την αύξηση των κέντρων ενημέρωσης, των δράσεων στο δρόμο και της κρατικής χρηματοδότησης για τα κέντρα υποστήριξης χρηστών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που απειλεί την ύπαρξη και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απεξάρτησης και να ενισχύσει τα προγράμματα στεγνής απεξάρτησης ως κυρία μορφή θεραπείας.

(Επισκέφθηκε 20 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)