Μεγαλύτερο επίδομα παιδιού (Α21) θα κατηγορίες δικαιούχων τον Απρίλιο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης έναντι της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν οι δικαιούχοι την Πέμπτη 31 Μαρτίου από την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21. Ο αριθμός των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού φέτος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά, που ήταν 627.113.

Μετά την καταβολή της πρώτης δόσης η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη διμηνιαία δόση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022. Αμέσως μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών

madata.gr
(Επισκέφθηκε 52 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)